LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska pismenost

Ekonomska klinika lansirala istoimenu edukativnu aplikaciju

Članovi Ekonomske klinike napravili su velik iskorak u podizanju standarda formalnog obrazovnog sustava u osnovnim školama diljem Hrvatske pružajući mogućnost usvajanja osnovnog znanja o financijskim pojmovima za vrijeme školske nastave.

Članovi Ekonomske klinike napravili su velik iskorak u podizanju standarda formalnog obrazovnog sustava u osnovnim školama diljem Hrvatske pružajući mogućnost usvajanja osnovnog znanja o financijskim pojmovima za vrijeme školske nastave.

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osmislila je i uspješno lansirala edukativnu aplikaciju Ekonomska klinika kojoj je cilj podignuti financijsku pismenost najmlađih članova naše zajednice, učenika nižih razreda osnovne škole. Aplikacijom, odnosno njenom igrom i pričom, koje su prilagođene učenicima od prvog do četvrtog razreda, djeci se približavaju osnovni financijski pojmovi s kojima se svakodnevno susreću, a koje često ne razumiju. Tako se njezini korisnici imaju priliku upoznati s osnovama funkcioniranja financijskog sustava u Hrvatskoj i stvoriti podlogu za buduće odgovorno upravljanje osobnim financijama.

– Djeca predstavljaju bitan potrošački segment, odnosno raspolažu određenim iznosom novca koji dobivaju od najbližih članova svoje obitelji, a koji potom koriste za kupnju raznih proizvoda i usluga. Uzimajući navedeno u obzir i činjenicu da su ujedno i budući potrošači, uočili smo kako u obrazovnom sustavu još ne postoji predmet kojim se djeci omogućuje stjecanje navedenog znanja. Iz tog razloga odlučili smo dodatno podignuti ljestvicu postojećeg projekta Financijska pismenost osnovnoškolaca, kroz koji već drugu godinu zaredom predano posjećujemo škole na području Zagreba, razvijanjem ove mobilne aplikacije. Aplikacija predstavlja idealno rješenje za sve škole diljem Hrvatske koje nismo u mogućnosti osobno posjetiti, a trenutno je dostupna na Android uređajima. – ističe Ivana Divić, voditeljica projekta Financijska pismenost osnovnoškolaca.

Članovi Ekonomske klinike napravili su tako velik iskorak u podizanju standarda formalnog obrazovnog sustava u osnovnim školama diljem Hrvatske pružajući mogućnost usvajanja osnovnog znanja o financijskim pojmovima za vrijeme školske nastave.

Aplikacija se sastoji od dva dijela: dio za odrasle pod nazivom Ekonomska klinika i dio za djecu – kviz. Kviz se sastoji od 14 razina, a svaka razina nadovezuje se jedna na drugu, od lakših prema težim pojmovima iz područja ekonomije te je u potpunosti prilagođena navedenoj dobi.

FOTO: FLICKR