LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Više stipendija nego lani

Državni ured raspisao natječaj za dodjelu stipendija Hrvatima izvan Republike Hrvatske

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 eura.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 eura.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na svojoj je internet stranici objavio Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2022./2023.

Agencija za mobilnost i programe EU objavila natječaj za „freemover” stipendije


Za razliku od prijašnjih godina, broj stipendija se značajno povećao te se sada dodjeljuje njih ukupno 1150. Manji dio, odnosno 300 stipendija,  dodjeljuje se studentima koji studij pohađaju u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva). Veći dio, dakle ukupno 850 stipendija, namijenjeno je Hrvatima koji studij pohađaju u Bosni i Hercegovini. 

Raspisan je natječaj za upis 30 studenata na studij Kaznenog prava, provjerite uvjete


Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 eura.

Prilika za studente i učenike: grad Rovinj otvorio natječaj za Prometnu jedinicu mladeži


Rok za podnošenje prijava završava 20. siječnja 2023. godine.

Prijava na Javni natječaj obvezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (Izjava prijavitelja o točnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik). Prije nego se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem računalnog sustava, potrebno je preuzeti prilog Izjava prijavitelja o točnosti podataka koju je potrebno ispisati i vlastoručno potpisati, a svu ostalu traženu dokumentaciju potrebno je učitati u sustav. Vlastoručno potpisanu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka potrebno je učitati u sustav, a izvornik istoga preporučeno poštom dostaviti na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske - za akademsku godinu 2022./2023 - stoji u opisu Natječaja.

Detaljne informacije o uvjetima Natječaja dostupne su ovdje.
IZVOR: SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
FOTO: PIXABAY