LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Dodjeljuje se financijska potpora aktivnostima međunarodne suradnje studenata

U tijeku su prijave studenata, studentskih grupa i studentskih organizacija na Natječaj kojim se sufinanciraju aktivnosti studentske međunarodne suradnje. Traju do 30. studenog, odnosno do potrošnje raspoloživih financijskih sredstava.

U tijeku su prijave studenata, studentskih grupa i studentskih organizacija na Natječaj kojim se sufinanciraju aktivnosti studentske međunarodne suradnje. Traju do 30. studenog, odnosno do potrošnje raspoloživih financijskih sredstava.

Zadnjeg dana siječnja na 20. sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Ured za međunarodnu suradnju raspisao je Natječaj za dodjelu financijske potpore aktivnostima međunarodne suradnje studenata pojedinaca i studentskih organizacija koje djeluju na području Sveučilišta u Rijeci. Njegov je cilj promicanje važnosti interkulturalne međunarodne suradnje s ostalim studentima iz svijeta i njihovim organizacijama te sudjelovanja u različitim aktivnostima na društvenoj, znanstvenoj, strukovnoj, sportskoj i kulturnoj razini.

Prijaviti se mogu:

  • studenti pojedinci (potrebno priložiti potvrdu o statusu studenta, ne stariju od mjesec dana)
  • studentske grupe (potrebno priložiti potvrde o statusima studenta za sve članove grupe, ne stariju od mjesec dana)
  • studentske organizacije unutar registra studentskih organizaciji pri Sveučilištu u Rijeci, osim studentskih zborova (potrebno priložiti Izvadak iz Sveučilišnog registra)

Natječajem će se sufinancirati i sljedeće kategorije:

  • kotizacije i putni troškovi neznanstvenih aktivnosti studenata za događaje u kojima dolazi do međunarodnog povezivanja studenata Sveučilišta u Rijeci s ostalim studentima
  • registrirane i aktivne godišnje članarine studentskih udruga pri europskim ili svjetskim studentskim udruženjima
  • troškovi oglašavanja događaja međunarodne suradnje usmjereno na institucije izvan RH
  • troškovi dokumentacije za prijavu na natječaje međunarodnih stipendija za dodatno obrazovanje ili sudjelovanje u ljetnim školama, natjecanjima i susretima pri Sveučilištu u Rijeci
  • troškovi organizacije projekata ili sudjelovanja u aktivnostima međunarodne suradnje uz obrazloženje razloga propuštanja prijave na središnji natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

U obzir dolaze aktivnosti započete 1. siječnja 2018. godine te one aktivnosti koje će se zaključiti 31. prosinca 2018. godine Prijave traju do 30. studenog, odnosno do isteka financijskih sredstava koji su osigurani proračunom u iznosu od 10 000 kuna. Šalju se elektronički putem online obrasca koji se, uz sam tekst Natječaja, može pronaći na sljedećoj poveznici.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI