LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Sveučilišta u Puli

Dodjeljuje se 4000 kuna studentima slabijeg socioekonomskog statusa

Raspisan je natječaj za dodjelu jednokratne financijske potpore studentima koji studiraju u Puli. Njih će 25 dobiti po 4000 kuna jednokratno.

Raspisan je natječaj za dodjelu jednokratne financijske potpore studentima koji studiraju u Puli. Njih će 25 dobiti po 4000 kuna jednokratno.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore studentima slabijeg socioekonomskog statusa koji studiraju ondje. Riječ je o iznosu od 4000 kuna.

Na taj im se način olakšava pristup studijima u akademskoj godini 2020/2021. Potporu će dobiti  25 studenata koji zadovolje kriterije propisane Odlukom o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socioekonomskog statusa studenata, dostupnoj na poveznici.

Od općih uvjeta bitno je da su studenti hrvatski državljani ili da su državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje potvrdom nadležnog ministarstva, te da imaju status redovitoga studenta na Sveučilištu, što se dokazuje prijavnim obrascem koji ovjerava Sveučilište.

Mjesečni prihodi po članu kućanstva ne smiju prelaziti 65% proračunske osnovice koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom. Potporu ne mogu ostvariti studenti: 
  • koji nisu ostvarili uvjet za upis u višu godinu studija u prethodnoj akademskoj godini, osim ako je student upisan prvi put na prvu godinu studija
  • koji su na studijskom programu ukupno stekli broj ECTS bodova koji podijeljen s brojem upisanih prethodnih akademskih godina iznosi manje od 42, ne uključujući tekuću akademsku godinu
  • koji su u akademskoj godini prijave na natječaj drugi put u statusu redovitoga studenta upisali prvu godinu studija na istoj razini studija (odnosi se isključivo na studente koji su u akademskoj godini prijave na natječaj promijenili studijski program)
  • koji su dva puta mijenjali i stoga tri puta u statusu redovitoga studenta upisivali studijski program na istoj razini studija.
Detaljnije informacije možete pronaći na stranici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
FOTO: PIXABAY