LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Dobitnice natječaja "Pametno sa svojim novcem" o osobnim financijama

Nagradnim natječajem "Pametno na svojim novcem" povećaje se financijska pismenost sudionika, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Svoja iskustva prenose dosadašnje dobitnice.

Nagradnim natječajem "Pametno na svojim novcem" povećaje se financijska pismenost sudionika, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Svoja iskustva prenose dosadašnje dobitnice.

Dobitnica trećega kruga nagradnog natječaja Pametno sa svojim novcem je Đurđica Forgač iz Negovca pored Vrbovca. Osvojila je iPhone 6s SpaceGray.

Pohvalila je e – learning jer u relativno kratkom vremenu saznaš jako puno o štednji te kako se prema novcu treba odnositi. Ona smatra da nagradni natječaj Pamteno sa svojim novcem pomaže mladim ljudima da na zanimljiv način nauče kako trebaju raspolagati svojim novcem. Od sada će od svojih ukupnih prihoda svaki mjesec izdvajati 10-20 posto za štednju.

Dobitnica drugoga kruga nagradnog natječaja Sara Penić, studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, ovako je ocijenila sadržaj e-learninga.

 Svidjela mi se sažetost i jednostavnost teksta i jako mi je žao što nisam na početku studija imala prilike pročitati takav tekst.  Jer, nikad nisam bila svjesna da bih trebala stavljati 10-15 posto na štednju, a uopće nisam znala da već sada mogu početi ulagati u dobrovoljni mirovinski fond. Iako znam da su hrvatske mirovine niske,  nisam nikada razmišljala o svojoj mirovini, no sada hoću.

Zatim je napomenula:

 Redovito koristim dopušteno prekoračenju na studentskom tekućem računu i nisam obraćala previše pažnje na činjenicu da je to najskuplji oblik kredita, što sam u ovom e-learningu naučila. Također, bunile su me i vrste platnih kartica, konkretno pojmovi charge i revolving kartica. Nisam bila upoznata ni s pojmom  štednja po viđenju kao ni na koji iznos su osigurani štedni depoziti građana.

Dobitnica prvoga kruga nagradnog natječaja o osobnim financijama Pametno sa svojim novcem je Bojana Hižman iz Zagreba. Također je osvojila iPhone 6s SpaceGray.

Više informacija može se pronaći na službenoj stranici. Svi su pozvani da sudjeluju u sljedećim krugovima i povećaju svoju financijsku pismenost:

  • od 14. 10. 2016. do 22. 10. 2016. dodjeljuje se iPhone SE Gold;
  • od 23. 10. 2016. do 31. 10. 2016. dodjeljuje se iPhone 6s SpaceGray.
FOTO: ŠTEDOPIS