LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Više od 4000 mladih učilo o osobnim financijama

Nagradni natječaj “Pametno sa svojim novcem”, koji organizira udruga Štedopis, ulazi u treći krug. Više od 4000 mladih iz cijele Hrvatske u desetak dana je učilo kako voditi osobni proračun, štedjeti, kako biti odgovoran sa svojim novcem te brojne druge praktične savjete važne za svakoga građanina.

Nagradni natječaj “Pametno sa svojim novcem”, koji organizira udruga Štedopis, ulazi u treći krug. Više od 4000 mladih iz cijele Hrvatske u desetak dana je učilo kako voditi osobni proračun, štedjeti, kako biti odgovoran sa svojim novcem te brojne druge praktične savjete važne za svakoga građanina.

Svaki dan se suočavamo s mnogim odlukama. Većina ih je jednostavna, poput onih "Što ću ručatii? ili „Što ću danas obući?", no postoje i one složenije: "Koliko novca mogu potrošiti za kupnju hrane ili kupnju cipela?", „Mogu li si priuštiti odlazak u kazalište?“ i sl.

Što smo uspješniji u donošenju financijskih odluka, život će nam biti kvalitetniji. Uz manje briga bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

Mudrost upravljanja novcem bitna je za pojedinca, ali i za cijelu obitelj i društvo. Važno je naučiti upravljati novcem da novac ne bi upravljao nama.  Nažalost, mnogo ljudi ne zna upravljati vlastitim financijama. Roditelji ih možda nisu dovoljno uključivali u razgovore o novcu i financijama, a većina škola i fakulteta dosad nije imala predmete koji se bave ovom važnom vještinom koju svladavamo tijekom cijeloga života.

Svrha online edukativnog programa „Pametno sa svojim novcem“ je poticanje financijske pismenosti mladih kreiranjem sadržaja u kojima pojedinci stječu financijska znanja o svojim pravima i obvezama, uče upravljati osobnim i obiteljskim financijama te uviđaju nužnost štednje za sigurniju financijsku budućnost.

Kroz e-learning „Pametno sa svojim novcem“ mladi će se susresti s 5 kategorija: Osobni proračun, Vaši prihodi, Vaši rashodi, Odnos s bankom te Platne kartice koje pomažu u razumijevanju osobnih financija i financijski odgovornom ponašanju, donose primjere financijskog planiranja, vođenja osobnog proračuna, korištenja bankovnih računa, platnih i kreditnih kartica.

Dobitnica prvoga kruga nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“ je Bojana Hižman iz Zagreba koja je osvojila iPhone 6s SpaceGray.

Edukativni nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“ traje od od 20. rujna do 31. listopada 2016. Pozivamo sve da  sudjeluju u sljedećim krugovima:

   3. krug traje od 6. 10. 2016. do 13. 10. 2016. dodjeljuje se iPhone 6s SpaceGray;

   4.  krug traje od 14. 10. 2016. do 22. 10. 2016. dodjeljuje se iPhone SE Gold;

   5. posljednji krug traje od 23. 10. 2016. do 31. 10. 2016. dodjeljuje se iPhone 6s SpaceGray.

Do kraja nagradnog natječaja dijeli se još 4 iPhone 6S/SE, a svaki nagradni krug traje tjedan dana. Uključite se u nagradni natječaj ovdje.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje. Sretno svima!

FOTO: ŠTEDOPIS