LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj – COMBIS – dodijelio je i ove godine stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva za 2017. godinu. Također, obvezao se studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je, uz mentorstvo profesora s FER-a, osigurano i mentorstvo više stručnjaka COMBIS-a.

– Prošle smo godine stipendirali trojicu studenata i bili smo jako zadovoljni njihovim doprinosom timu. Oni danas više nisu stipendisti, nego naše kolege na koje smo izuzetno ponosni. I ove godine očekujemo isto pozitivno iskustvo s novim stipendistima. – komentirao je Domagoj Pehar, tehnički direktor sektora IP komunikacija COMBIS-a.

Svoje je dojmove podijelio Ivan Nikolić, student pete godine FER-a i jedan od ovogodišnjih stipendista COMBISa:

– Prvi su dojmovi u COMBIS-u odlični, dio sam tima koji rado pomaže, koji puno radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima, a nađe se vremena i za opuštanje u COMBIS Zen roomu, sportske aktivnosti ili igranje PlayStationa. To su sitnice, ali stvaraju dobru radnu atmosferu. –

COMBIS podržava mlade IT stručnjake i jedan je od dugoročnih ciljeva kompanije mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog je razloga formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon.

– Mladima je potrebno radno iskustvo za vrijeme studiranja koje će im olakšati ulazak u svijet rada. Istaknuo bih i vrijednost kvalitetnog mentorstva, koja je neprocjenjiva. Vodeće  kompanije na tržištu poput COMBIS-a ovakvim inicijativama doprinose optimizmu u domaćem IT-u u pogledu edukacije i zapošljavanja. – rekao je doc. dr. sc Željko Ilić, docent Zavoda za telekomunikacije FER-a.

FOTO: COMBIS