LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada »Profesor Predrag Stanković«

Budući mladi pomorci stipendirani vrijednim iznosima

Svaki od navedenih studenata je ovom stipendijom dobio 12 500 kuna, dok su jedriličari primili 15 000 kuna, a  spomenuta udruga Adria Hydrofoil 30 000 kuna.

Svaki od navedenih studenata je ovom stipendijom dobio 12 500 kuna, dok su jedriličari primili 15 000 kuna, a  spomenuta udruga Adria Hydrofoil 30 000 kuna.

Studenti poslijediplomskih studija, Ljubomir Pozder, Leopold Mandić i Mateo Crnković, studentska udruga jedriličara STPFRI i studentska udruga Adria Hydrofoil Solar Team prvi su korisnici stipendije novoosnovane Zaklade »Profesor Predrag Stanković« Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, piše Novi list.

Svaki od navedenih studenata je ovom stipendijom dobio 12 500 kuna, dok su jedriličari primili 15 000 kuna, a spomenuta udruga Adria Hydrofoil 30 000 kuna.

Zaklada koja je udijelila ove stipendije nosi ime profesora Predraga Stankovića koji je ujedno i bivši dekan te rektor Sveučilišta u Rijeci. Ovim povodom je predsjednik Upravnog odbora, prof. dr. Alen Jugović, istaknuo neizbrisiv trag u obrazovanju i znanosti koji je ostavio profesor Stanovkić.

Ovako mu Fakultet simbolično odaje počast, a cilj zaklade je podupirati izvrsne i potrebite. Čast im je, ističe Jugović za Novi list, dodijeliti financijska sredstva i potvrditi kvalitetu i značaj prijavljenih projekata, programa, odnosno djelatnosti unapređivanja i razumijevanja područja istraživanja, što i je ispunjavanje svrhe Zaklade.
S obzirom na to da Zaklada već raspolaže s više od 100.000 kuna, očekujemo novo potpisivanje ugovora sa stipendistima i iduće godine, a očekujemo i odaziv donatora i prikupljanje sredstava, kazao je prof. dr. Jugović.
Dekanica Pomorskog fakulteta, izv. prof. dr. Ana Perić Hadžić, dodala je da su odabrane studentske udruge za stipendiranje koje su već ostvarile izvrsne rezultate u svom radu, a potpisivanju ugovora s novim stipendistima prisustvovali su i članovi Upravnog odbora, izv. prof. dr. Gordan Stanković i Marin Škufca, suvlasnik i član Uprave Liburnia pomorske agencije te ujedno i jedan od prvih financijskih podupiratelja Zaklade.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA