LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagdanske muke

Adventski problemi prosječnog studenta

Ako se barem nekoliko puta tjedno zapitaš gdje je sav novac iz novčanika i na što si ga potrošio, a onda se prisjetiš svih onih kava, kuhanih vina i toplih kobasica koje si pojeo na Trgu, definitivno spadaš u prosječnog studenta i njegove adventske probleme.

Ako se barem nekoliko puta tjedno zapitaš gdje je sav novac iz novčanika i na što si ga potrošio, a onda se prisjetiš svih onih kava, kuhanih vina i toplih kobasica koje si pojeo na Trgu, definitivno spadaš u prosječnog studenta i njegove adventske probleme.

Počelo je najljepše doba godine, a s njime i drugačiji način života prosječnog studenta. Temperatura zraka, a i stanje u novčaniku idu u sve veći minus, ali su toplina u srcu i veselje u porastu, ponekad i zbog koje čašice kuhanog vina više. Počelo je doba godine kada na fakultet ideš samo zato jer ćeš nakon predavanja otići s društvom na kavu, tj. sve drugo osim kave. Glavna tema razgovora postao je Božić, ali tebi je ionako Božić ove godine češće no inače.

Kako su u dućanima u posljednje vrijeme često bili popusti, bilo je to odlično vrijeme za nabavu svih poklona za obitelj jer je došlo vrijeme kada si odrastao i bilo bi u redu kada bi ti poklonio nešto roditeljima. I tako je i bilo, samo što ponovno nisi kupio poklone na vrijeme drugima već nagradio sebe. Naravno, opet se u društvu nalazi ona jedna osoba koja je već sve kupila, a ti smišljaš plan kako da uštediš novac za sve što želiš. Uz darove ti je potreban i džeparac za svakodnevno uživanje u zimskim blagodatima, provođenje dana u kafićima, shopping centrima, na šanku svoje omiljene kućice na Trgu ili u dnevnom boravku gledajući filmove uz dvije vreće slatkiša i čipsa dok gledaš Sam u kući, po 21. put. Ovoga ćeš puta morati od nečega odustati. Zagrijavanje s društvom ili pokloni za roditelje? Mogli bismo uistinu reći da je zima „skup sport“.

Uza sve slatke muke adventa i studentskih problema s džeparcem nezaobilazni su i ispiti. Skripte su počele služiti kao salvete za proliveno piće ili za palu kobasicu sa senfom na stol. Ipak, uz sve probleme uzoran si student i ideš na nastavu, ali sve je zanimljivije od gradiva. Jedino čemu se nadaš je da su se roditelji sjetili uplatiti ti novac na karticu, ali bez tvog pitanja jer ti je neugodno ponovno pitati.

U međuvremenu shvatiš da isto funkcioniraju i ljudi pored tebe, ali rješavaju izazove na mobitelu i oni bodovi koji se prikupljaju nisu na igrici nego u stvarnosti. OTP banka osigurala je svojim klijentima besplatne darove kroz jedinstven program vjeronosti OTPeticau kojem rješavajući razne izazove i pitanja sakupljaš bodove koje zatim možeš zamijeniti za nagrade u mnogim dućanima kao što su Sport&Moda, DM, Vipnet ili primjerice u restoranima. Napokon si pronašao način kako provoditi dane u kafićima i na trgovima, a da ne moraš štedjeti za poklone obitelji ili večeru s curom. Istina je da fakultet sada malo više pati nego inače, ali nema veze... ipak je obitelj na prvom mjestu.

FOTO: PEXELS