LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Vlada Republike Hrvatske (24)

Pokrenuta peticija za ekonomski i egzistencijalno ugrožene studente zbog koronavirusa

Studentski zbor Filozofskog fakulteta nezadovoljan je situacijom u kojoj se zaposleni studenti trenutno nalaze, zbog čega je uputio otvoreno pismo Vladi i pokrenuo peticiju.

Poduzetnici uputili Vladi zahtjev za spas radnih mjesta; trenutne mjere komentirao poduzetnik srednjoškolac Filip Hercig

Poduzetnici i obrtnici bit će značajno pogođeni posljedicama koronavirusa, stoga inicijativa Glas poduzetnika Vladi upućuje Zahtjev kojim bi se unaprijedile mjere kojima se nastoje sačuvati njihova poslovanja. Svoje mišljenje o Vladinim mjerama dao je i mladi poduzetnik Filip Hercig.

Potvrđeno da je 81 osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom; sada se sve informacije nalaze na novoj stranici Vlade

Na novoj stranici Vlade Republike Hrvatske objavljuju se najnoviji podaci vezani uz koronavirus u Hrvatskoj. Trenutno se radi o 81 potvrđenom slučaju, pri čemu je za više od 10 000 propisana izolacija.

Paketom "Od mjere do karijere" do povećanja stope zaposlenosti u Hrvatskoj

Čak 1.5 milijarda kuna namijenjena je provedbi novih devet mjera aktivne politike zapošljavanja u RH. Premijer Plenković je prilikom predstavljanja istih istaknuo da je njihovo provođenje jedan od najvažnijih Vladinih ciljeva.

Znanost i obrazovanje zakinuti za čak 158 milijuna kuna

Najveći „rez" odlučili su napraviti u subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca, na kojem bi u odnosu na prošlu godinu uštedjeli 94 milijuna kuna.

"Predugo su se ulaganja u znanost i visoko obrazovanje smatrala nepotrebnim troškom"

Sudionici skupa u zaključku su istaknuli kako su izdvajanja za sustav znanosti i visokoga obrazovanja izrazito skromna te je u tom kontekstu iznimno važno kreirati promišljenu znanstvenu i obrazovnu politiku.

„Niti jedna Vlada dosad nije obraćala dovoljno pozornosti na visoko obrazovanje i obrazovanje općenito.“

Predsjednik Hrvatskog studentskog zbora i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Aleksandar Šušnjar, odgovorio je za Studentski.hr na nekoliko pitanja vezanih uz svoj rad i rad Studentskog zbora, a osvrnuo se i na suradnju s vladajućima.

NSZ: "Novaca ima za izborna darivanja, opet nema za obrazovanje!"

Prema najavama sindikata, štrajk prosvjetnih radnika trebao bi početi u petak, a trajat će sve dok se ne postigne dogovor s resornim Ministarstvom ili sindikati ne odluče drugačije. Glavni razlog štrajka jest nemogućnost postizanja dogovora s Vladom oko povećanja plaća.

EFZG: Odgađa se odluka o plaćanju maksimalne participacije za studente "ponavljače"

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu najavio je kako je u dogovoru s Dekantom, donesena odluka kojom se odgađa primjena sporne odredbe o plaćanju maksimalne participacije.

U koje će boje nova strategija MZOS-a obojiti hrvatski obrazovni sustav?

U Vladi RH danas je predstavljen projekt „Nove boje znanja“ koji za cilj ima podići kvalitetu hrvatskoga obrazovnog sustava i povući financijska sredstva iz fondova Europske unije za provedbu mjera iz Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.