LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
studenti (1497)

Vječna borba gazdi i stanara: za neke niža stanarina, drugi izbačeni na ulicu

Cijena stanova u Zagrebu za sada je gotovo nepromijenjena, pa nas je zanimalo kakvi su planovi najmodavaca i u kakvoj su se situaciji našli zagrebački studenti.

Ministar Malenica: studenti bi ipak mogli dobiti propusnice

Studenti će možda moći putovati zbog posla, ali to ovisi o odluci lokalnog stožera ovisno o mjestu u kojemu žive.

Za razliku od hrvatskih, slovenski studenti dobivaju 150 eura naknade i ne plaćaju dom

Iako su već sada u povoljnijem položaju od hrvatskih studenata, slovenski studenti ne staju u borbi za svoja prava. Za sada im je obećano 150 eura jednokratne novčane pomoći, što nije ni približno dovoljno za normalan život i plaćanje svih troškova.

Ministarstvo uprave: ništa od propusnica za zaposlene studente

Obratili smo se Ministarstvu uprave kako bismo saznali u kakvom su položaju zaposleni studenti koji bi zbog posla trebali napuštati mjesto prebivališta.

AMPEU objasnio kako će priznavati troškove studenata na programima mobilnosti

AMPEU donosi odgovore na sva važna pitanja u vezi programa mobilnosti i stipendija u vrijeme koronavirusa te kontakte kojima se studenti mogu obratiti.

Osječki studenti: „SC uporno šalje kontradiktorne informacije”

Osječki studenti, koji su odlučili ostati anonimni, tvrde da Studentski centar daje kontradiktorne informacije medijima i studentima. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Studentice koje imaju djecu o nastavi na daljinu: „Maštamo o trenutku dosade”

Biti majka i istovremeno izvršavati sve obveze na fakultetu težak je zadatak, još i teži kad su se fakultetske obaveze preselile u dom. Pitali smo studentice koje imaju djecu kako se snalaze u ovim kriznim situacijama.

Nisu nezadovoljni samo stanari Cvjetnog; studenti iz doma u Novom Zagrebu također iseljeni

Uprava doma u Novom Zagrebu jučer je one koji su boravili u 1. paviljonu oko 19 sati obavijestila da do danas u 8 ujutro mogu doći sami iseliti svoje stvari ili će ih djelatnici premjestiti.

Velik broj inozemnih Erasmus studenata ostao u Hrvatskoj; doznali smo kako ESN brine o njima

Razgovorom s osječkom i zagrebačkom sekcijom ESN-a donosimo informacije o studentima na mobilnosti koji su se zatekli u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

Studenti u strahu nakon jakog potresa u Zagrebu: „Mislila sam da ću umrijeti”

Studenti na Facebooku podijelili svoje dojmove nakon snažnog potresa u Zagrebu. U razgovoru s nama opisali cijelu situaciju.