LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poduzetnici bez granica

"EWoB Business Hackathon" na osječkom Sveučilištu

Cilj je pronaći 1% najboljih studenata osječkog Sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu – interdisciplinarno znanje.

Cilj je pronaći 1% najboljih studenata osječkog Sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu – interdisciplinarno znanje.

Studentima se rijetko pruža prilika istaknuti se i predstaviti se poduzećima izvan okvira životopisa, a često i ono što stoji u životopisu ne daje pravu sliku o tome kakvi su studenti zapravo.

Studentska udruga Poduzetnici bez granica (EWoB – Entrepreneurs Without Borders) organizira EWoB Business Hackathon – natjecanje koje će omogućiti studentima da se pokažu u pravom svijetlu. 

Cilj je pronaći 1% najboljih studenata osječkog Sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu – interdisciplinarno znanje.

EWoB Business Hackathon postavit će pred trideset dva studenta, koji se kvalificiraju za natjecanje u prvom krugu, zadatke koji će se odnositi na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema i njihovo rješavanje, a uključuje razumijevanje tržišta, strategiziranja, analitike i logike. Nakon što žiri, kojeg će sačinjavati profesori Sveučilišta i predstavnici poduzeća koji su sponzori natjecanja, ocjeni rješenja svih natjecatelja, deset najbolje plasiranih postaju finalisti i rješavaju poseban case study koji je dizajnirao jedan od poduzeća-sponzora. Osim priznanja, za troje najboljih studenata pripremljene su vrijedne novčane nagrade kao i mogućnost izravnog predstavljanja poslodavcima te potencijalna studentska praksa kao rezultat toga.

EWoB poziva sve poduzetne studente da iskušaju svoje sposobnosti u praksi i prijave se na Hackathon koji će se održati 20. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na EWoB Business Hackathon mogu se prijaviti svi studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, neovisno o fakultetu i godini studija. Prijava se ostvaruje putem kratkog upitnika od 5. do 16. svibnja 2014. godine. 

FOTO: ETFOS