LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Red Bull Can You Make It?"

Troje Hrvata odletjelo u avanturu života bez novca

Nina, Nikola i Katarina sudionici su globalnog natjecanja "Red Bull Can You Make It?". S još 164 tima, krenuli su na put Europom bez novca i mobitela.

Nina, Nikola i Katarina sudionici su globalnog natjecanja "Red Bull Can You Make It?". S još 164 tima, krenuli su na put Europom bez novca i mobitela.

Kako je to krenuti na put bez imalo novaca, snalaziti se po europskim metropolama, ulicama, prijevoznim sredstvima i prenoćištima, vjerojatno mali broj ljudi zapravo zna. No, hrvatski studentski trojac – Nikola, Katarina i Nina, upravo će sutra započeti takvu avanturu. Naime, Red Bull Can You Make It? globalno je natjecanje u koje se prijavilo preko 3000 studenata svijeta. Od njih je 165 tročlanih timova na temelju svoje kreativnosti odabrano da sudjeluje u avanturi života u kojoj su im jedino sredstvo plaćanja – limenke Red Bulla.

Timovi su 12. travnja krenuli iz pet europskih metropola pa će tjedan dana putovati Europom kako bi konačno stigli do cilja, odnosno do Pariza. Na tom putu, kako bi prikupili što više bodova za pobjedu, trebaju obići što više kontrolnih točaka od njih ukupno 45, a osim toga posebno se boduje i svaka dodatna avantura te aktivnosti na društvenim mrežama. Zanimljivo je da se jedna od tih kontrolnih točaka nalazi upravo u Zagrebu, gdje će izazov za natjecatelje biti odlazak na Dolac u potrazi za sastojcima za štrukle. Timovi su na putu bez novca te im na putu do hrane, smještaja, prijevoza i dodatnih avantura stoji samo vlastita snalažljivost.

Nina, Nikola i Katarina nisu se poznavali prije ovog natjecanja. Kada su ugledali oglas, odlučili su potražiti partnere sebi sličnog avanturističkog duha te je tako nastao tim pod nazivom The Cro's, a njih troje već su otputovali u Berlin odakle su krenuli u sedmodnevno putovanje. Kako biste im pomogli u ovoj avanturi, pratite ih na njihovom Instagram ili Facebook profilu, a cijelo natjecanje pratite svaki dan od 21h putem mrežne stranice.

Natjecanje je prvi put održano 2014. godine kada su timovi zajedno prešli 220 tisuća kilometara, što je dovoljno da pet puta obiđete zemaljsku kuglu. Na svom putu do cilja, timovi su uspjeli prikupiti bodove zanimljivostima poput skakanja iz aviona, bungee skokovima, vožnjom helikopterom, kao i spavanjima u najluksuznijim hotelima i vozeći se u prvoj klasi aviona, a sve to samo na račun šarma i snalažljivosti.

Pobjednički tim osvaja spektakularno putovanje Europom tijekom ljeta te će imati priliku posjetiti neke od najzanimljivijih europskih atrakcija i destinacija kao i okusiti čari Red Bull svijeta. Više informacija o natjecanju pronađite na poveznici.

 

FOTO: RED BULL CAN YOU MAKE IT?