LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski hr
/STUDENTSKIHR
Datum registracije: 28.08.2015.
WEEKEND.15

Nakon spektakularnog otvorenja Weekenda.15 uslijedio i intrigantan razgovor s izraelskim novinarom

Tajne službe i informativni milje oduvijek su tema brojnih špekulacija, teorija, a nerijetko i zavjera, a rijetko koja tajna služba dosegla je kultni status kao izraelski Mossad
NOVI MODELI RADA

Istraživanje pokazalo da se barem jedan dan u tjednu radi od doma

Prema anketi koju je proveo njemački Ifo institut za ekonomska istraživanja, zaposlenici su radili od kuće u prosjeku jedan i pol dan tjedno.
Edukacije

Otvorene prijave za edukacije i aktivnosti u SplitMisli

Tečajevi su namijenjeni svima, te se održavaju u večernjem terminu uz dostupne snimke svakoga predavanja.
Kultura

Zatvoren rekordno posjećen 15. Vrisak, riječki književni festival

Sajamski dio Vriska traje do 29. rujna pa brojne naslove možete pronaći po sniženim cijenama u Bazarigovu prolazu i na Jadranskom trgu u Rijeci te u V.B.Z.-ovim knjižarama.
Udruga Filmaktiv

Počinje 7. izdanje inkluzivnog filmskog festivala — Film svima

Festival će biti održan od četvrtka, 22.9.2022. do subote, 24.9.2022. u UGIN Filmskom vrtu, Dječjoj kući i Filodrammatica Dvorani uz slobodan ulaz.
Festival u San Sebastianu

Svjetska premijera humorne drame Garbura Josipa Žuvana

Garbura, dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Josipa Žuvana u produkciji kuće Maxima film svjetsku će premijeru imati 23. rujna u natjecateljskom programu „Novi redatelji” 70. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu te ujedno zatvoriti festival. Time postaje prvi domaći film koji je nakon 15 godina prikazan na tom prestižnom festivalu, i to u posebnom svojstvu službenog zatvaranja festivala.
A1 Hrvatska

Reciklirajte rabljene uređaje i ostvarite značajne popuste za novi uređaj

Nova ponuda u sklopu programa cirkularne ekonomije A1 Hrvatska omogućuje privatnim korisnicima da pravilno zbrinu svoje rabljene uređaje i tako značajno uštede prilikom kupovine novog uređaja, a na procjenu mogu donijeti čak pet rabljenih uređaja.
Gaming i web3

U tvrđavi Brod održana BrodTech konferencija posvećena novim tehnologijama

Nakon predavanja i aktivnosti sudionici su se družili i umrežavali u atmosferi tvrđave uz glazbu, hranu i lokalne pivare.
HDLU Zagreb

Otvorenje 4. Zagrebačkog festivala crteža

Festival će za posjetitelje biti otvoren od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine, svaki dan od 12 do 17 sati.
Udruga Žrvanj

Sudjelujte u jubilarnoj 10. Zelenoj čistku u Žrnovnici

Volonteri će očistiti nekoliko kilometara šetnice uz rijeku Žrnovnicu, samo korito rijeke Žrnovnice, ušće, centar Žrnovnice i nekoliko ulica u mjestu.
Zoološki vrt Grada Zagreba

Iz Švedske se u Zagreb doselila obitelj dvobojnih tamarina

Dvobojni tamarini su dnevne životinje. Najviše vremena provode visoko u krošnjama drveća gdje pronalaze hranu. U prirodi se hrane voćem i povrćem, cvijećem i kukcima.
Biomedicinske znanosti

Kolokvij Inovacije u medicini VIII održava se na Sveučilištu u Zagrebu

Cilj je kolokvija predstaviti postojeće kapacitete i potencijale Sveučilišta u Zagrebu u području biomedicinskih znanosti koje prednjači ne samo brojem, nego i kvalitetom znanstvenoga rada istraživačkih timova koje vode naši najuspješniji znanstvenici.
Callidus

Erasmus+ projekt Steamy Wonders potiče rodnu ravnopravnosti popularizirajući STEAM područja

Callidus – Ustanova za obrazovanje odraslih nositelj je projekta čiji će se materijali koristiti u školama kako bi se srednjoškolke potaknulo na visoko obrazovanje na STEAM fakultetima.
Studentska moda kroz povijest

Kako su se studenti odijevali stotinama godina unatrag?

Jedan posebno smiješan modni odabir bile su hlače zvane "Oxford bags", koje su bile apsurdno vrećaste s opsegom od najmanje 60 cm na dnu. To je navodno postao stil jer studenti na predavanjima nisu smjeli nositi gaćice – koje su se nosile za sport.
Savjeti samom sebi

Kako mogu postati bolji ja?

Na tebi je da izabereš što želiš u životu, okružiš se najboljim ljudima i donosiš odluke koje će ti donijeti puno dobroga u budućnosti.
Na današnji dan

Kobna smrt revolucionarke plesa

Život Isadore Duncan bio u mnogočemu dramatičan, a jednako je tako na današnji dan 1927. okončan i njezin život - dramatično i nadasve tragično - kada se njezin šal u vožnji automobilom zapleo u kotač i slomio joj vrat.
HANFA

Natječaj za dodjelu stipendija studentima ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija

Stipendije za odabrane stipendiste biti će u visini od 1.750,00 kn neto mjesečno, a rok za prijavu je 27. rujna 2022. godine.
Zanimljiva rasprava

Je li život nakon 25-e gotov?

„Po meni su to taman godine kada život tek počinje. Taman tu negdje imaš dovoljno znanja, zrelosti i neovisnosti za početi stvarati život kakav želiš.“
Lutkarska predstava Male tajne profesorice Šifrice

Profesorica Šifrica i Nula u gostima u Kinu Veli Lošinj

Predstava je kreirana sa ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.
Centar za mentalno zdravlje

Kreni mentalno zdravo uz MBM!

Promicanje važnosti o brizi za mentalno zdravlje primarni je cilj Centra, stoga psihologinje Centra MBM svoje psihološke kompetencije i empatičko razumijevanje koriste kako bi kroz usluge psihološkog savjetovanja, psihoterapije te psihodijagnostičke obrade pružile pomoć i podršku kakvu svaka osoba zaslužuje i kakva joj je potrebita.