LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tamara Kordovan

Tražiš posao?

Sigurno si bio u situaciji da ti je stvarno trebao posao i nisi mogao naći ni jedan. "Ali ti si student, vi barem imate hrpu mogućnosti što se tiče poslova!" - rekla ti je apsolutno svaka osoba koja odavno nije na faksu. Ali kako i naći normalan posao kada svi oglasi zvuče nekako ovako.

Sigurno si bio u situaciji da ti je stvarno trebao posao i nisi mogao naći ni jedan. "Ali ti si student, vi barem imate hrpu mogućnosti što se tiče poslova!" - rekla ti je apsolutno svaka osoba koja odavno nije na faksu. Ali kako i naći normalan posao kada svi oglasi zvuče nekako ovako.

Znaš što intenzivno radim zadnjih dana? Intenzivno čitam oglase za studentske poslove. I intenzivno se smijem. Intenzivno je super riječ. Intenzivno ću je upotrebljavati odsad. Intenzivno.

Uglavnom, znaš da stvarno nije teško naći studentski posao ovih dana. Skoro kao u 70-ima, kad si mogao raditi part-time job i plaćati si faks, hranu, stan i alkohol. Mogao si si kupiti ormar s ogledalom jer ti je došlo da si kupiš ogledalo, a imali su samo to u paketu s ormarom.

Znaš što danas trebaš da bi kupio ormar? Hipoteku. Ako hoćeš još i ogledalo, najpametnije ti je odmah prestati mariti za to kako izgledaš jer ti samo za troškove dostave uzmu bubreg i pola jetre. Teška vremena.

Znaš zašto se intenzivno (idem ti na živce jel?) smijem na oglase? Jer su intenzivno urnebesno neostvarivi u 95% slučajeva. Znaš kako zvuče? Znam da znaš. Svejedno, kao dijete sa sela, punopravni građanin i žena s pravom na slobodu govora, imam potrebu sumirati sve dosad viđene oglase.

Traži se student – podrazumijevamo samo i isključivo studentice. Zbog prirode posla naravno. Ne znamo koje prirode, ni kojeg posla, ali tražimo žene. U novootvorenom objektu, koji nije nov, u stvari nije ni otvoren, ali to je nešto što ćemo usputno rješavati sa nadležnim institucijama. Objekt se nalazi u samom centru grada Zagreba (adresa Ratkovica). Radno vrijeme je u fleksibilnim smjenama po dogovoru koje su sve samo ne fleksibilne, a još manje po dogovoru. Smjene će ovisiti o danu u tjednu, vremenskoj prognozi i nedjeljnoj propovijedi. Smjene u trajanju od 8, povremeno 15 sati. Nije bed, imaš pauzu od 10 minuta svakih 7 i pol sati. Ali bez sjedenja. I jedenja. Ili disanja. Rad minimalno 8 dana u tjednu, idealno 10.

Satnica 17kn + bonusi kojih u stvari nema, al' stvarno bi morali nekako privući radnike. Ženske radnike. Nikako muške.

Isplata je upitna i ovisi o horoskopu poslodavca za navedeni dan. Ako u horoskopu pod rubrikom “posao” piše nešto negativno, bolje ne riskirati. Horoskop je opasna stvar s kojom se ne valja igrati jer je istinit. Pogotvo dnevni. 

Poželjno je iskustvo, koje je uvjet. Najmanje 10 godina iskustva na istom (ne sličnom) poslu jer nemamo ni vremena, ni volje, ni živaca ulagati u zaposlenike i obučavati ih. Moraš biti rođen s talentom. I moraš biti žensko.

Napredno znanje engleskog, kao i mađarskog, španjolskog, talijanskog, ruskog i mandarinskog jezika. Nećeš ih vjerojatno upotrebljavati nikad, ali opasno umanjuju šansu da te zaposlimo. Postoji mogućnost da te na razgovoru za posao poslodavac pita “daj mi reci nešto na španjolskom”. Jer je forica. Jer eto. Intensamente.

Obavezna je vozačka ŽNJ kategorije, poželjno je da imate vlastiti kombi, po mogućnosti i terenac. Zbog prirode posla naravno.

Prednost imaju samo apsolventi medicine i/ili prava. Mogućnost zaposlenja imaju i apsolventi arhitekture i farmacije. Idealno ako ste apsolventi sva četiri fakulteta. Zbog prirode posla. Možeš se prijaviti i ako nisi apsolvent, ali to obično znači da imaš obaveze na faksu par puta tjedno i da imaš manje od 27 godina, a ne želimo neozbiljne zaposlenike.

Poželjno je da ste spremni podrediti cijeli svoj život, snove, ambicije i volju za životom ovom poslu.

Detaljne životopise sa slikom (sprijeda, straga, s boka, kao da fotkaš auto za oglas), težinom, visinom, brojem cipela, OIB-om, konfekcijskim brojem i bojom grudnjaka koji ste nosili u srijedu, molim poslati na

mail: ne-odgovaram-na-prva-tri-mejla@hotmail.com

ili broj mobitela: zašto-me-uopće-pokušavaš-zvati-32

Opis posla: Intenzivno čišćenje podova.