LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavna komunikacija

FOTO: Put oko svijeta gestama ruku

Geste ruku osnova su koju morate znati za odlazak u neku stranu državu, a značenja tih gesti mogu biti različita ovisno o narodu.

Geste ruku osnova su koju morate znati za odlazak u neku stranu državu, a značenja tih gesti mogu biti različita ovisno o narodu.

Kraj osmoga mjeseca savršeno je vrijeme za odlazak na posljednje putovanje prije onih uobičajenih studentskih obaveza koje nas uskoro čekaju. Ako još k tome planirate putovanje izvan Hrvatske, mi ćemo vam pomoći da se bolje snađete u razgovoru sa stanovnicima stranih država.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da trebate pomoć lokalnih stanovnika grada u kojemu se nalazite, a ne znate njihov jezik te se na kraju samo osramotite. Kako biste se što lakše i brže pripremili za putovanje u stranu državu preporučamo vam korištenje gesti ruku kao osnovu za sporazumijevanje. Ljepota leži u tome što u samo jednome pokretu možete reći puno toga, a da ne brinete na gramatiku, vokabular ili ton. 

Poznavanje gesti ruku također je potrebno kako vam se ne bi dogodile neugodne situacije jer neke geste imaju različito značenje u određenim državama, na primjer dok veći dio svijeta prekrižene prste smatra željom za sreću, u Vijetnamu je takva gesta velika uvreda i nikako se ne bi smjela pokazivati drugim ljudima. Narod koji se najviše koristi gestama definitivno su Talijani koji imaju geste za skoro svaku emociju. Neke od njih možete pogledati u fotogaleriji, u kojoj možete naći i geste drugih naroda.

FOTO: FACEBOOK