LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Primatijada 2014.

Završena Primatijada: prvi susret studenata PMF-a u Hrvatskoj

Prošli smo tjedan najavili da se u Poreču od 8. do 11. svibnja održava prvo okupljanje studenata prirodoslovno matematičkih fakulteta s pet hrvatskih sveučilišta. Danas, tri dana poslije završetka donosimo vam izvještaj s Primatijade 2014.

Prošli smo tjedan najavili da se u Poreču od 8. do 11. svibnja održava prvo okupljanje studenata prirodoslovno matematičkih fakulteta s pet hrvatskih sveučilišta. Danas, tri dana poslije završetka donosimo vam izvještaj s Primatijade 2014.

Prošli smo tjedan najavili da se u Poreču od 8. do 11. svibnja održava prvo okupljanje studenata prirodoslovno-matematičkih fakulteta s pet hrvatskih sveučilišta. Danas, tri dana poslije završetka (kad smo malo došli sebi) donosimo vam izvještaj s Primatijade 2014.

Svi koji su bili (a vi koji niste, pogledajte fotogaleriju pa će vam sve biti mnogo jasnije) oduševljeni su provodom, zabavom, druženjem i svime ikad što je pripremio organizacijski odbor. Kako je jedan od članova odbora, Ivan Atelj, izjavio na uvodnoj prezentaciji – sve je dovedeno do savršenstva.

Gotovo 350 studenata u četvrtak poslije podne smjestilo se u apartmansko naselje Valamar Diamant hotela i onda je sve počelo. Prvi šok (naravno pozitivni) bila je, ni manje ni više, nego večera u hotelskom restoranu (opet pogledajte slike da vidite da ne pretjerujemo). Nakon toga uslijedilo je službeno otvorenje, na kojem je organizacijski odbor pozdravio sve prisutne studente te ih još jednom uputio u plan i program četverodnevnog druženja.

Kako bi studenti međusobno upoznali protivnike za natjecateljski dio Primatijade, koji se održavao u petak i subotu, organizirana je zajednička pijanka!

Iako je primarni cilj Primatijade bio okupiti studente prirodoslovno-matematičkih fakulteta iz Hrvatske na jednom mjestu da se druže, upoznaju i razmjenjuju ideje, kada je u pitanju sportski dio skupa, ekipe su bile borbene. Muški i ženski timovi natjecali su se u pet sportova: futsal, košarka, odbojka, rukomet i šah, a ukupni su pobjednici sportskog dijela osječki studenti.

Od znanstvenog dijela valjalo bi izdvojiti, uz razna studentska, asistentska i profesorska izlaganja, i dvije vrlo poučne radionice: Mehanička radionica i Radionica s plinovima. Vrlo zanimljivi i neizvjesni bili su i kvizovi znanja: u petak održani kviz Geografija Hrvatske te subotnji Geografija svijeta.

Četiri dana druženja, igranja, odmaranja, sunčanja i uživanja u Poreču vrlo su brzo proletjela, ali načuli smo da organizacijski odbor za sljedeću godinu sprema još bolju (ako je to moguće) Primatijadu. Što reći osim – jedva čekamo!

FOTO: PRIMATIJADA