LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konektum platforma spaja studente i poslodavce

INTERVJU i FOTO: Studenti Sveučilišta u Rijeci osmislili platformu za pronalaženje zaposlenja u struci

Studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci osmislili su Konektum platformu koja povezuje studente i poslodavce s ciljem pronalaženja zaposlenja u struci. Platforma je u fazi testiranja, a početkom akademske godine kreće s predstavljanjem po fakultetima.

Studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci osmislili su Konektum platformu koja povezuje studente i poslodavce s ciljem pronalaženja zaposlenja u struci. Platforma je u fazi testiranja, a početkom akademske godine kreće s predstavljanjem po fakultetima.

Konektum je platforma koju su dizajnirali studenti Sveučilišta u Rijeci, točnije Odjela za informatiku, s ciljem povezivanja studenata i poslodavaca. Registracijom na platformu studenti se predstavljaju poslodavcima, a poslodavci studentima, što dovodi do pronalaženja zaposlenja u struci. Pitali smo Ivanu Đorđević, studenticu diplomskog studija Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci i jednu od osnivačica ove platforme, kako su došli na tu ideju, koliko su vremena uložili u projekt i što od njega očekuju.

Za početak, možete li nam reći što je Konektum i koji je cilj ovoga projekta?

Konektum je nova platforma za spajanje studenata i poslodavaca odnosno mjesto na kojem studenti mogu potražiti poslove ili prakse u struci, ali isto tako i prezentirati se budućim poslodavcima kroz profile.

Kome je namijenjena platforma i kako se njome služiti?

Stranica je namijenjena studentima i poslodavcima. Ako ste student, registracijom i popunjavanjem svog profila moći ćete se predstaviti poslodavcima i imat ćete mogućnost pregledati sve objavljene poslove koji su razvrstani po područjima. Registracijom kao poslodavac moći ćete objaviti oglas za posao/praksu te pregledavanjem prijavljenih studenata po fakultetima kojima pripadaju pronaći idealnoga kandidata za vaš tim. U planu su nam razne dodatne funkcionalnosti kojima ćemo poboljšati platformu, poput recenzija i ocjenjivanja, a krenut ćemo u njihov razvoj i realizaciju početkom nadolazeće akademske godine

Kako ste došli na ideju stvaranja ovakve platforme?

Ideju smo razvijali kroz Start up inkubator u Rijeci, u koji smo se prijavili nakon što smo trebali smisliti ideju za startup u sklopu jednog kolegija. Primijetili smo da problema s pronalaženjem posla izvan struke (poput konobarenja, rada u trgovini itd.) nikad nismo imali dok su studentski poslovi u struci puno rjeđi te je uglavnom potrebno nekakvo prethodno radno iskustvo. Također, trenutno ne postoji mjesto na kojem studenti mogu tražiti poslove ili prakse isključivo u njihovoj struci kao ni poslodavci takve studente. Tu smo uvidjeli prostor za razvoj ovakve platforme koja bi olakšala povezivanje takvih studenata i poslodavaca.

Tko sve stoji iza ove ideje i realizacije projekta?

Iza ideje i realizacije ovoga projekta stoje četiri studenta diplomskoga studija na Odjelu za informatiku u Rijeci. Sandra Sabranović zadužena za front end i back end development, Samuel Savanović zadužen za back end, Ivana Đorđević zadužena za dizajn i front end te Filip Bandalo, menadžer, zadužen za predstavljanje projekta i tima.

Koliko vam je trebalo da se projekt realizira i čiju ste sve pomoć imali u tom procesu?

Projekt smo razvijali kroz šest mjeseci, koliko smo bili u Start up inkubatoru Rijeka s time da je u to uključen i brainstorming i istraživanje tržišta, odnosno faze koje su predhodile samoj realizaciji ideje. Kroz cijeli smo proces imali potporu mentora iz Start up inkubatora, koji su bili na raspolaganju za konzultacije i savjete. Trenutno smo na godišnjem, no početkom nove akademske godine vraćamo se za laptope i bacamo na posao.

Koliko trenutno imate registriranih korisnika, studenata i poslodavaca te očekujete li povećanje broja korisnika?

Trenutno imamo 200-tinjak registriranih korisnika te očekujemo povećanje broja korisnika početkom akademske godine, kada krećemo s ciljanim oglašavanjem te predstavljanjem na fakultetima.

Jeste li zadovoljni trenutnim radom platforme i ima li mjesta za napredak?

Naravno, u planu su nam mnoga poboljšanja, budući da smo trenutno u fazi testiranja.

Koji su vam daljnji planovi u razvijanju i širenju ove platforme te želite li nešto poručiti korisnicima Konektuma?

Pozivamo sve studente da se registriraju na našim mrežnim stranicama te da prate našu Facebook stranicu. Naime, planiramo razviti android i ios aplikaciju, otvoriti blog te proširiti tim kako bi sve to uspjeli realizirati, a oglase ćemo objaviti na našoj službenoj stranici, naravno. Stoga trk na konektum.com.

Tko stoji iza projekta, kako je izgledalo predstavljanje u Start up inkubatoru grada Rijeke i kako izgleda Konektum platforma možete pogledati u fotogaleriji

FOTO: KONEKTUM