LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

FOTO: Otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu, traje još danas

Smotra je za posjetitelje otvorena od 9 do 19 sati, a ulaz na Smotru je besplatan.

Smotra je za posjetitelje otvorena od 9 do 19 sati, a ulaz na Smotru je besplatan.

Jučer je na svečanosti u Francuskom paviljonu otvorena 19. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Program svečanog otvaranja Smotre započeo je govorom prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić, nakon čega su se uzvanicima obratili potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić.

Svečanost otvaranja završila je govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, koji je Smotru proglasio otvorenom. 

U umjetničkom dijelu programa svečanog otvaranja sudjelovali su studenti umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu. 

Uz prorektore, dekane, prodekane, profesore i studente, svečanom otvaranju 19. Smotre Sveučilišta u Zagrebu nazočili su brojni uzvanici i gosti. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se još danas, 15. studenoga 2014., u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25).

Smotra je za posjetitelje otvorena od 9 do 19 sati, a ulaz na Smotru je besplatan. Uz 33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu (fakultete i akademije), posjetiteljima se tijekom dva dana predstavljaju i drugi sudionici iz Hrvatske i inozemstva - sveukupno oko sedamdeset sudionika. Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. 

Uz aktivnosti na svojim izložbenim prostorima, smještenima u izložbenom šatoru i u zgradi Studentskoga centra, sudionici Smotre predstavljaju se i na pozornici Kina SC-a. Također, u okviru programa Smotre ove su godine organizirane radionice o prilagodbi studenata brucoša studiju, uspješnom pripremanju ispita, upravljanju karijerom i praktičnom novinarstvu. Kao i prethodnih godina, u pripremu i organizaciju ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu aktivno su uključeni studenti sveučilišta u Zagrebu.

Izravan prijenos programa Smotre možete pratiti na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu  i na mrežnoj stranici Televizije student. Očekuje se da će Smotru Sveučilišta u Zagrebu danas u 12.30 sati posjetiti predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović

Detaljan program, popis sudionika i sve dodatne informacije o Smotri Sveučilišta u Zagrebu objavljene su na mrežnoj stranici Smotre. Smotru Sveučilišta u Zagrebu pratite i na Facebook stranici.

FOTO: NENSI BABIĆ