LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pogledajte kako će izgledati novi paviljon

FOTO: Odabrano idejno rješenje za izgled novog studentskog paviljona u osječkom Kampusu

Novi studentski paviljon donijet će jefitiniji smještaj za oko 790 studenata osječkog Sveučilišta, a njegovo financiranje najvećim će dijelom biti pokriveno iz fondova EU-a.

Novi studentski paviljon donijet će jefitiniji smještaj za oko 790 studenata osječkog Sveučilišta, a njegovo financiranje najvećim će dijelom biti pokriveno iz fondova EU-a.

Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku, u suradnji s Građevinskim fakultetom istog Sveučilišta, provelo je javni natječaj za izradu idejnog rješenja zgrade novog studentskog paviljona u sveučilišnom Kampusu u Osijeku. Na natječaj su pristigla 34 urbanističko-arhitektonska rješenja, a nakon natječaja slijedi sklapanje ugovora o javnim uslugama za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Na natječaju su mogle sudjelovati sve stručne fizičke, odnosno pravne osobe bez obzira na mjesto sjedišta/prebivališta, a uvjet stručnosti bio je da je najmanje jedan autor rada pristiglog na natječaj ovlašteni arhitekt upisan u imenik ovlaštenih arhitekata Hrvatske komore arhitekata. U ocjenjivačkom sudu bili su rektor osječkog Sveučilišta prof. dr. sc. Željko Turkalj, prorektor prof. dr. sc. Damir Markulak te diplomirani inženjeri arhitekture Željko Koški, Željka Jurković, Željko Andraši i Bruno Andrašić.

Odabrano idejno rješenje rezultat je rada grupe koju čine Ana Begović, Kata Marunica, Andrija Matotan, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić, Goran Rukavina i Filip Vidović. Uz to, tim je dobio i novčanu nagradu u iznosu od 75 000 kuna.

Pri odabiru rješenja posebna pozornost pridavala se ispunjavanju programskoga zadatka (broj smještajnih jedinica, parterno uređenje...), kvaliteti ukupnog prostornog koncepta cjeline i pojedinačne zgrade paviljona, racionalnosti projekta i planirane izvedbe, originalnost i atraktivnost te ekološkoj komponenti projekta (energetska učinkovitost, ušteda energije...).

Kako će izgledati novi studentski smještajni kapaciteti u Osijeku, pogledajte u galeriji.

FOTO: UNIOS