LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt "odradio" prvu godinu

FOTO: Maraton karijera okupio 9 hrvatskih uspješnika i inspirirao studente

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak uspješno je priveden kraju nakon svog prvog održavanja na Sveučilištu u Zagrebu. Donosimo kratki pregled svih pet susreta u fotogaleriji.

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak uspješno je priveden kraju nakon svog prvog održavanja na Sveučilištu u Zagrebu. Donosimo kratki pregled svih pet susreta u fotogaleriji.

Projekt Maraton karijera kojim je udruga Studentski informativni kutak vratila hrvatske uspješnike na njihove matične fakultete ove je akademske godine uspješno započeo s održavanjem na Sveučilištu u Zagrebu. Održan na čak pet fakulteta, okupio je 200-tinjak studenata koji su potražili svoju inspiraciju na predavanjima bivših kolega.

Uz predavanja, organizatori projekta osigurali su studentima i radionice te panel raspravu na posljednjem susretu na EFZG-u, a na svakom je fakultetu partner projekta HalPet dodijelio jedan online tečaj poslovnog engleskog jezika.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predavanje je održao bivši FER-ovac, danas CEO tvrtki Degordian i Mediatoolkit, Tomislav Grubišić. Prije njegova predavanja, studenti su na radionici s Darkom Špoljarićem iz tvrtke CROZ, partnera projekta, naučili kako agilno razmišljati pri planiranju svoga vremena.

Drugi susret Maratona karijera održao se na Fakultetu političkih znanosti gdje je svoja iskustva studentima prenijela diplomirala politologinja i glavna urednica Tportal.hr-a, Danijela Jozić. Budući politolozi i novinari imali su ujedno priliku toga dana, s Igorom Pekijom iz tvrtke Mediatoolkit, isprobati poznati alat za praćenje medijskih objava.

Filozofski fakultet u Zagrebu i njegovi studenti spremno su dočekali Brunu Šimlešu, poznatog spisatelja, sociologa i kolumnista. Njegovu je predavanju prethodila radionica Nikole Greba iz tvrtke HalPet o pametnoj raspodjeli vremena.

Predzadnji je susret ugostio čak dva uspješnika hrvatske poslovne scene, bivše polaznike različitih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta - Nenada Bakića i Zorana Vakulu.

Na posljednjem susretu na Ekonomskom fakultetu, studenti su imali priliku poslušati čak četiri govornika. Prvi je na redu bio Nikola Stolnik, CEO startupa Good Game Global, koji je studentima ispričao svoju priču o putu od diplome do poslovnog uspjeha. Potom je uslijedila panel rasprava na kojoj su se Nikoli pridružili i Kristina Ercegović (Business Cafe), Stela Stare (INA) te Krešimir Dvorski (Sustav javnih bicikala d.o.o. - Nextbike).

Kako je izgledao studentski trk na Maratonu karijera, pogledajte u fotogaleriji, a informacije o nadolazećem Maratonu u sljedećoj akademskoj godini i drugim gradovima pratite na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FOTO TINA