LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

FOTO: Pogledajte kako je izgledao prvi Dan ekipe s Cvjetnog

Održan je prvi Dan ekipe s Cvjetnog. Stanari doma, ali i ostali prijavljeni sudionici imali su priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima i boriti se za vrijedne nagrade, a cijeli je dan zaključen završnom zabavom za sve prisutne.

Održan je prvi Dan ekipe s Cvjetnog. Stanari doma, ali i ostali prijavljeni sudionici imali su priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima i boriti se za vrijedne nagrade, a cijeli je dan zaključen završnom zabavom za sve prisutne.

Ove je subote, 25. svibnja, po prvi puta održan Dan ekipe s Cvjetnog. Suradnja Uprave i Domskog odbora Studentskog doma Cvjetno naselje iznjedrila je dan za pamćenje u kojem su svi stanari Cvjetnog dobili priliku za bolje međusobno upoznavanje, priliku za uživanje, ali i priliku za pregršt dobre zabave i osvajanje brojnih vrijednih i ukusnih nagrada.

Sudionici na Danu ekipe s Cvjetnog sudjelovali su u osam glavnih aktivnosti. Točnije, pod budnim okom Odbora i vrijednih volontera, natjecatelji su se za vrijedne nagrade borili u sljedećim kategorijama: turnir u Beli, stolni tenis, stolni nogomet, biljar, graničar, nogomet, funkcionalni trening i pub quiz, a organiziran je i Treasure Hunt u kojem su sudionici prema zadanim tragovima morali pronaći glavnu nagradu, tj. ulaznice za ovogodišnji najveći ljetni festival u Slavoniji. Iz Odbora naglašavaju da je cijeli događaj bio i humanitarnog karaktera te posebno pohvaljuju sve koji su bili spremni pomoći.

– Dan je bio i humanitarnog karaktera. Vrijedni volonteri tijekom dana pekli su palačinke kojima su se studenti mogli zasladiti u zamjenu za donaciju. Ukupno smo sakupili 861 kunu, a novce ćemo tijekom ovih dana uplatiti na račun udruge za koju izglasamo. Iako smo u par navrata pozivali sustanare preko Facebook grupe doma da se uključe u pečenje palačinki, nažalost, odaziv je bio skoro pa nikakav. Samo se jedan student odazvao te donio tanjur pun palačinki. Pohvala za njega jer, osim što je učinio dobro djelo, ispekao je i jako fine palačinke. 

Sudionici i organizatori podjednako su zadovoljni cjelokupnim događajem

Iako je cijeli Dan protekao u ponešto mirnijoj atmosferi od one na Radićevim danima, ekipa s Cvjetnog pokazala je svoj hrabri natjecateljski duh, a stanari doma pokazali su da se itekako dobro znaju zabavljati, posebice na završnoj zabavi kojom je ujedno i zaključen cijeli dan. Članovi Domskog odbora Cvjetnog naselja ističu da su izrazito zadovoljni provedbom i odazivom na događaj te zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli cijelom događaju.

–  Naša je ideja bila stvoriti nešto poput Radićevih dana i Šarijade, ali prilagođenije okruženju u kojem se nalazimo. Cvjetno je svima poznato kao najmirniji studentski dom u kojem se često čak ni prvi susjedi ne poznaju, pa smo pokrenuli inicijativu da barem tog jednog dana svi izađemo iz soba i upoznamo se. Zadovoljni smo odazivom stanara na igre koje smo pripremili, a definitivno najbolji odaziv bio je na pub quiz. Na početku smo mislili da će biti uspjeh ako se bar 50 ljudi odazove, no konačan broj samo prijavljenih sudionika bio je 200-tinjak. Ne treba zanemariti  ni mnoge koji su proveli dio dana na dvorištu igrajući Treasure Hunt te sudjelujući u različitim igrama koje su pripremili sponzori cijelog događaja. Da je moglo biti više posjetitelja – moglo je, ali se ne žalimo. Na greškama se uči i tek nakon ovoga realno možemo znati što popraviti i na čemu raditi. Vjerujemo da će projekt iz godine u godinu napredovati te se nadamo da će više naših sustanara, a i drugih mladih studenata iskoristiti priliku za zabavu, natjecanje i volontiranje – ali prvenstveno, što je naš cilj, druženje i upoznavanje. Sve u svemu, jako smo zadovoljni. Zahvaljujemo Upravi doma i Studentskom centru što su nam izašli ususret i omogućili organiziranje događaja, kao i svim sponzorima i susjednim objektima. Najviše od svega zahvalni smo volonterima na koje smo jako ponosni jer su podignuli događaj na potpuno novu razinu za koju nismo ni mislili da će ovaj događaj doseći.

Međutim, osim organizatora svoje su zadovoljstvo istaknuli stanari doma i sudionici igara. Lovre je za nas kratko prokomentirao Treasure Hunt koji ga se, očito, najviše dojmio.

Treasure Hunt definitivno je najbolja igra i izum u događajima ovakvoga tipa. Vidi se da je uloženo dosta truda u sve ovo i dosta dobrih ideja je izašlo na vidjelo prilikom organiziranja. Konkurencija Treasure Hunta bila je dosta velika. Bilo je jako zabavno, ali ne i lagano. Najbolji mi je osjećaj bio kad sam sakupio sve tragove i naljepnice. Poput pokemon-majstora, sakupio sam ih sve.

Pub kviz prema broju prijavljenih oborio sve rekorde 

Najviše se sudionika, bez ikakvog premca, prijavilo na pub kviz koji je u večernjim satima održan u kafiću pored Cvjetnog naselja. Kroz dva se kruga pitanja iz svijeta sporta, glazbe, filmova, serija, umjetnosti, geografije i opće kulture, za ukusne nagrade borilo čak 150 natjecatelja podijeljenih u 30 ekipa. Budući da je nakon zbrajanja bodova došlo do izjednačenja, za glavnu su se nagradu pripetavanjem borile ekipe Kad jazavci utihnu i Točka na j, a voditelj i autor kviza, Matej Radović, istaknuo je da ga je pozitivno iznenadio broj prijavljenih. 

– Ostao sam pozitivno šokiran brojem prijavljenih ekipa i bilo mi je užasno drago nakon kviza čuti pozitivne komentare na cjelokupni kviz. Zahvalio bih svim volonterima koji su pripomogli u ispravljanju kviza i općenito u provedbi istog. Povrh svega zahvaljujem se Feraxu koji je zbog našeg kviza žrtvovao prijenos španjolskog kupa.

Organizacijski odbor do idućeg će susreta vrijedno raditi na unaprjeđenju i razvijanju igara, a djelić atmosfere s prvog Dana ekipe s Cvjetnog dostupan je u fotogaleriji.

FOTO: FOTO: DOMSKI ODBOR SD CVJETNO NASELJE