LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Zagrepčani sveučilišni prvaci u futsalu

Futsalska ekipa Sveučilišta u Zagrebu na domaćem terenu okitila se zlatom nakon pobjede protiv Sibirskog državnog sveučilišta.

Futsalska ekipa Sveučilišta u Zagrebu na domaćem terenu okitila se zlatom nakon pobjede protiv Sibirskog državnog sveučilišta.

Na domaćem terenu, pred punim tribinama Doma sportova u Zagrebu, ekipa Sveučilišta u Zagrebu pobijedila je Sibirsko državno sveučilište rezultatom 7:3. Time je futsalska ekipa svome Sveučilištu donijela još jedno zlato na Europskim sveučilišnim igrama.

Prvi gol na utakmici postigli su Rusi u šestoj minuti kada je, nakon sjajne akcije, Vladimir Goncharov asistirao Zykovu koji nije imao težak posao. Rezultat izjednačuje Nikola Grgić u 13. minuti nakon loše reakcije ruskog golmana. Dvije minute kasnije, Rusi opet rade veliku grešku: ispred svojega gola gube loptu i Dario Markić zabija za 2:1 te je tim rezultatom završilo prvo poluvrijeme.

Početkom drugoga poluvremena Dario Markić upućuje sjajan udarac koji prolazi tik uz vratnicu. Rusi potom izjednačuju pogotkom kapetana Iakimenka, ali već u 26. minuti Grgić pogađa za 3:2. Samo dvije minute kasnije, u 28. minuti, nakon odličnog prodora Zagrepčana, Valerii Zykov postiže autogol, što dovodi domaću ekipu do prednosti od 4:2.

Jedanaest minuta prije kraja ruska ekipa umjesto golmana koristila je igrača više u napadačkim akcijama kako bi pritisnuli Zagrepčane i sustigli rezultat, a to im se i isplatilo tri minute prije kraja kada Goncharov smanjuje na jedan razlike. Ipak, taj rizičan potez Zagrepčani znaju kako iskoristiti i u zadnje dvije minute zabijaju Dario Markić, Tvrtko Pajalić i Robert Grbić.

Na kraju, rezultatom 7:3 Zagrepčani su slavili titulu prvaka s publikom koja je pljeskom i navijanjem pratila svoju ekipu. Par metara u zrak poletio je i Hrki, maskota natjecanja.

Utakmicu je definitivno obilježio sjajni vratar Dino Šteher koji se, osim odličnim obranama u ovoj utakmici, iskazao i na prijašnjim, te je tako na kraju proglašen najboljim vratarom ovih Igara.

– Cijele sezone za ovo treniramo i osjećaj pobjede je neopisiv. Daleko je najteže bilo braniti Rusima, jer je finale i svaku obranu prati drhtaj ruke. Što se tiče moje nagrade, to je ipak zasluga ekipe. Samo dobra ekipa može iznjedriti dobrog pojedinca. – izjavio je zagrebački vratar Dino Šteher.

Broncu je osvojila ekipa Sveučilišta iz Minha koja je u utakmici za treće mjesto pobijedila Sveučilište iz Mostara rezultatom 9:2.