LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Riječani su europski prvaci u vaterpolu!

Turnir iz snova za hrvatske predstavnike obilježili su i dečki sa zagrebačkog i splitskog sveučilišta, koji su osvojili drugo, odnosno treće mjesto. Riječke vaterpolistice osvojile su srebrnu medalju.

Turnir iz snova za hrvatske predstavnike obilježili su i dečki sa zagrebačkog i splitskog sveučilišta, koji su osvojili drugo, odnosno treće mjesto. Riječke vaterpolistice osvojile su srebrnu medalju.

Vaterpolisti Sveučilišta u Rijeci svladali su u subotu u finalu vaterpolskog dijela turnira na Europskim sveučilišnim igrama Sveučilište u Zagrebu rezultatom 5:3 i tako se okrunili zlatom na domaćem terenu, na Kantridi. Pod vodstvom trenera Tonija Krole i Egona Jurišića Riječani su na ovome natjecanju ostvarili stopostotan učinak, pobijedivši u sve četiri utakmice.

– Ovo nismo očekivali. Naš prvotni cilj bilo je polufinale, ali uz malo sreće i puno zalaganja uspjeli smo ostvariti krajnji cilj, a to je da postanemo prvaci. – izjavio je glavni trener Riječana Toni Krolo.

Utakmicu su ekipe otvorile izjednačenom igrom, pa je tako prva četvrtina završila rezultatom 1:1. Prilike za više pogodaka nije bilo, uglavnom zbog nepreciznih pokušaja i s jedne i s druge strane. Od druge četvrtine Riječani se bude i dominiraju do kraja utakmice. Posebno se istaknuo Deni Cerniar s tri pogotka, dok su po jedan zabili Štokić i Brkić. Za zagrebačka tri pogotka zaslužni su bili Vrdoljak, Šteković i Mrvičić, a dodajmo da su sva tri zabijena u prve dvije četvrtine. U drugome poluvremenu vidjeli smo samo jedan gol s riječke strane te mnogo brzopletih i nepreciznih udaraca. Zagrebačka ekipa pokazala je na ovome natjecanju odličnu igru, ali Riječane ipak nije uspjela ozbiljnije ugroziti.

Na punim tribinama unutarnjeg bazena na Kantridi navijači su na postolju mogli vidjeti tri hrvatska predstavnika jer je splitsko Sveučilište došlo do bronce u utakmici odigranoj prije finala.  

Splićani su protiv Sveučilišta iz Budimpešte pokazali apsolutnu dominaciju svladavši protivnika rezultatom 9:1. Jedini pogodak za Mađare dao je Aron Jansik, a za Splićane su posebno raspoloženi bili Slavko Čalić i Lovro Rončević, svaki s dva gola.

Osim muških vaterpolista uspješno natjecanje imale su i riječke vaterpolistice. One su osvojile srebro nakon poraza 3:6 protiv Radboud Sveučilišta. U prvome poluvremenu vidjeli smo samo tri pogotka, ali se zato u nastavku Nizozemke bude i zabijaju četiri pogotka, od kojih su tri djelo Iris Wolves. Vaterpolistice nizozemskog Sveučilišta pokazale su bolju igru i više iskustva te nisu dopustile Riječankama da na svome terenu dođu do zlata. Za domaću ekipu zabijale su Miliković, Butić i Lordan, a Emmi Miliković  nakon susreta je izjavila:  

– Zadovoljna sam iako je bilo premalo ekipa, ali sljedeći će put biti bolje. Drugo je mjesto ipak uspjeh, ali očekivala sam da će biti prvo mjesto, no što je tu je.

Dodajmo da je treće mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo Sveučilištu u Edinburghu.

FOTO: FACEBOOK