LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Prva odličja za hrvatske karatiste i veslače

U Zagrebu su dodijeljena odličja iz veslanja i karatea, a na postoljima su se našli brojni hrvatski sportaši.

U Zagrebu su dodijeljena odličja iz veslanja i karatea, a na postoljima su se našli brojni hrvatski sportaši.

Treći dan Europskih sveučilišnih igara hrvatski sportaši započeli su s osvajanjem prvih odličja.

Nakon prvoga zlata koje su osvojili karatisti Sveučilišta u Zagrebu, jednako su uspješni bili i veslači. Luka i Vedran Radonić dospjeli su do zlata (6:39.76) u konkurenciji lakih dvojaca, dok su iza sebe ostavili kolege Luku Papu i Dominika Šutala (6:44.15). Do bronce su doveslali Britanci Hamilton i Williamson sa Sveučilišta Reading.

U ženskoj konkurenciji lakog dvojca zlato su osvojile također veslačice zagrebačkog Sveučilišta. Marcela Milošević i Valentina Pejić (7:11.96) bile su brže od Bjeloruskinja Staraselev i Pirahave (7:19.81), dok su do bronce uspjele doći Hirtenlehner i Schoenthaler (7:29.06) s bečkog Sveučilišta.

Do odličja su došli i splitski studenti koji su u kategoriji četverac bez kormilara osvojili broncu. Toni Čavka, Ivo Bonacin, Antonio Čoga i Zvonimir Batinić (6:28.76) tako su donijeli Sveučilištu u Splitu prvu medalju na ovome natjecanju, dok su na prvome mjestu bili veslači iz Karlsruhea, a srebro su osvojili studenti Sveučilišta u Newcastleu.

Nakon ekipnog zlata koje su karatisti osvojili u srijedu, dan kasnije, hrvatski predstavnici nastavili su s odličnim rezultatima. Predstavnica Sveučilišta u Zagrebu, Ana Lenard, okrunila se zlatom u konkurenciji do 61 kilograma. Zlatno odličje Zagrebu je donio i Enes Garibović u konkurenciji do 75 kilograma.

Hrvatski su košarkaši trećega dana natjecanja ostvarili stopostotni učinak i tako nastavili prijašnje uspjehe.

Riječki su košarkaši došli do druge pobjede na ovome natjecanju, rezultatom 58:77 protiv Sveučilišta u Rouenu. Riječani su dobro otvorili utakmicu, ali su se Francuzi odličnim Leborlochom uspjeli vratiti te su preuzeli vodstvo na kraju druge četvrtine. U trećoj četvrtini Riječani preuzimaju vodstvo, što ih na kraju dovodi do značajne pobjede. Najefikasniji su bili Miličević i Konjević s 15, odnosno 14 poena.

Košarkaši Sveučilišta u Zagrebu pobjedu su ostvarili protiv Sveučilišta u Debrecenu rezultatom 64:89 u dvorani Dražena Petrovića. Zagrepčani ni u jednom trenutku nisu dopustili Mađarima da dođu u vodstvo te su svoju nadmoć na kraju okrunili sa 25 koševa razlike. U zagrebačkim redovima moramo spomenuti odličnog Hrvoja Garafolića s 27 poena koji Zagrepčane još jednom vodi do pobjede.

VERN-ovci su do svoje treće pobjede došli protiv Sveučilišta u Pitestiju. Rezultatom 60:74 nastavljaju svoj uspon prema vrhu, kao i košarkaši Sveučilišta u Splitu koji su rezultatom 75:61 pobijedili Sveučilište iz Primorske.

Danas se na bazenima Kantrida održavaju vaterpolska polufinala u kojima imamo tri predstavnika. Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu odmjerit će svoje snage u 20:45 sati, dok će prije njih (18:45h) bazene zauzeti Riječani koji ulaznicu za finale traže protiv Sveučilišta u Budimpešti. Pozivamo sve one koji se trenutno nalaze u Rijeci ili okolici da dođu podržati hrvatske predstavnike u borbi prema finalu! 

FOTO: EUG 2016