LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sudjeluju studenti s 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja

FOTO: U Opatiji otvoreno 4. Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou održavat će se od 10. do 13. studenog.

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou održavat će se od 10. do 13. studenog.

Ceremonija otvaranja 4. Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou održana je jučer, 11. studenog u Opatiji u hotelu Ambasador, a okupila je više od 150 sudionika natjecanja sa 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja, koji će se za medalje boriti u 16 kategorija. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Zagrebu.

Ceremoniji su također prisustvovali Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika grada Opatije, Igor Načinović, v. d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog zbora u Rijeci te Marko Žunić, glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

U ime Organizacijskog odbora, okupljene je pozdravio njegov predsjednik, Haris Pavletić, dok se ispred  Izvršnog odbora EUSA-e (Europske sveučilišne sportske organizacije), prisutnima obratio Česlovas Garbaliauskas, zahvalivši organizatorima na doprinosu te poželivši sreću svim sudionicima.

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou, koje će trajati od 10. do 13. studenog, suorganiziraju Riječki športski sveučilišni savez i Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s gradom Opatijom, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016 te Studentskim zborom u Rijeci.

Riječki športski sveučilišni savez iza sebe ima dugu tradiciju organizacije europskih natjecanja, a neki od njih su 7. Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci (2007), 6 Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu (2011), 3. Europsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2013) te 7. Svjetsko sveučilišno prvenstvo u bridžu (2014).

Rijeka domaćin Plazma sportskih igara mladih: mališani se bore za mjesto u Splitu


Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici