LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Počinje veliko studentsko natjecanje

FOTO: Događaji koje ne smijete propustiti na Univerzijadi

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.

Svega nekoliko dana dijeli nas od početka Europskih sveučilišnih igara. Rijeka i Zagreb su spremni. Za vas smo izdvojili pet događaja koje ne smijete propustiti. Duh slavne Univerzijade iz 1987. godine za nekoliko dana ponovno će zaživjeti ulicama Rijeke i Zagreba. Postavljanjem plamenika koji je od jučer osvijetlio Trg Dražena Petrovića, Hrvatska najavljuje početak dugo iščekivanih Europskih sveučilišnih igara.

Igre će biti otvorene 13. srpnja u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića. Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Sudeći po dosadašnjim velikim projektima koje je Dolenčić radio otvaranje igara zasigurno će biti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj ove godine Ulaz na ceremoniju je besplatan, a svoje ulaznice možete podići na blagajnama bazena Svetice, Utrina i Mladost.

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 13. do 25. srpnja, održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi koje rijetko viđamo poput ženskog nogometa, sportskog penjanja i golfa. Oni sportovi koje najviše pratimo, poput nogometa i košarke, zasigurno će biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe. Zabavni dio programa organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini. Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu. Studentske zabave slove kao one s najboljom energijom i zabavom pa njih sigurno ne biste smjeli propustiti.