LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Prva filmska suradnja Tima Burtona i Johnnyja Deppa slavi 29. obljetnicu postojanja

Neobična priča o neobičnom čovjeku koja će raznježiti gotovo svakoga danas gazi 29. godinu postojanja, a još uvijek uživa titulu tinejdžerskog filmskog klasika.

Neobična priča o neobičnom čovjeku koja će raznježiti gotovo svakoga danas gazi 29. godinu postojanja, a još uvijek uživa titulu tinejdžerskog filmskog klasika.

Priča Edwarda Škarorukog moderna je bajka koja prati sudbinu umjetno napravljenog čovjeka čiji izumitelj umire prije nego što ga dobije priliku u potpunosti dovršiti. Zbog toga završava sa škarama umjesto ruku. No njegova se zbilja naglo mijenja kad ga posjeti prodavačica Avon proizvoda te ga odluči povesti sa sobom kući kako ne bi bio sam. Škaroruki po prvi put uz svoju novu obitelj upoznaje svijet izvan svoje zapuštene palače na vrhu grada i postaje svojevrsni celebrity zbog svog neobičnog izgleda i talenta.

Film je isprepleten usponima i padovima ovog neobičnog junaka koji s lakoćom osvaja srca gledatelja, a prošlo je točno 29 godina otkako je ugledao svjetlo dana. Radnja je smještena u imaginarnom gradiću inspiriranim Burbankom u Californiji, koji je ujedno i rodno mjesto režisera filma. Glavni lik tumači Johnny Depp koji tvrdi kako mu je prvo čitanje scenarija natjeralo suze na oči.

S ovim filmom Depp i Burton započinju svoju prvu u nizu suradnji te uz to postaju dobri prijatelji. Ideja za film potekla je od crteža Tima Burtona iz tinejdžerskih dana na kojem je bio prikazan lik trošnog tijela s oštrim noževima umjesto ruku. Za glavnu su ulogu u obzir uzeti Tom Cruise, Robert Downey Jr. i Jim Carrey, dok je za ulogu Kim Boggs u obzir došla Drew Barrymore. Johnnyju Deppu u filmu lik djevojke (Kim Boggs) tumači ondašnja zaručnica Winona Ryder koja je zbog uloge u ovom filmu odbila glumiti u The Godfather: Part III.

FOTO: IMDB