LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost u Splitu

FOTO: Osječki i splitski studenti organizirali četvrto Međunarodno studentsko biennale

Biennale se održava u Multimedijalnom kulturnom centru Split u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Umjetničke akademije u Splitu.

Biennale se održava u Multimedijalnom kulturnom centru Split u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Umjetničke akademije u Splitu.

U Multimedijalnom kulturnom centru Split do 28. će se srpnja moći pogledati Međunarodno studentsko biennale u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Umjetničke akademije u Splitu.

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto


Cilj biennala je predstaviti i promovirati stručnoj i široj javnosti visoku razinu studentskih rješenja u polju suvremenih praksi u umjetnosti. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog studentskog biennala određena je postavljanjem pitanja potencijalnim sudionicima: 

– Kako bi izgledala vaša umjetnička aktivnost kada bi ona ovisila samo o vama? Kada ne bi bilo trendova, stilova, kritičara, galerista... Da postoji samo vaša publika neopterećena društvenim ugovorima i imperativima umjetničkog sustava? Da možete birati najbolju sliku, skulpturu, instalaciju, video ili performans koji ste ikada napravili ili koji ste se samo usudili zamisliti – kako bi oni izgledali? Biste li se uspjeli suprotstaviti autoritetu profesora, zahtjevima kustosa i nedostatku financijskih sredstava? Što je još važnije, biste li uspjeli pobijediti kritičara u sebi koji vam uvijek govori da ova ideja još nije dovoljno razrađena ili da onaj rad nije bio dovoljno minuciozno izveden? Neograničeni prostor slobode u umjetnosti istodobno stvara sumnju u vlastite sposobnosti i otvara mogućnosti totalne kreativnosti.

Na to je pitanje odgovorilo više od 160 studenata umjetničkih akademija iz cijele Europe i nekoliko iz Australije. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je ovoga puta prezentirati radove 27 umjetnika iz Australije, Engleske, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švicarske. 

Splitska Sveučilišna galerija uskoro zatvara svoja vrata: posljednja prilika za razgledavanje poznate izložbe


Izložba je otvorena svakim danom do 28. srpnja od 18 do 22 sata, a fotografije s otvorenja moguće je pogledati u našoj fotogaleriji.

Na Sveučilištu u Splitu dva fakulteta dobila nove, renovirane prostore, evo kako izgledaju


FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU