9fdbda3f8c69504d17fef8c907e2827a81d85a84

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O udruzi

Udruga studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“ osnovana je 2008. godine. Osnovala ju je grupa entuzijastičnih studenata novinarstva kako bi svojim kolegama i kolegicama, studentima novinarstva i komunikologije, dali mogućnost da se izraze i afirmiraju kroz svoje prve radove.

Ime udruge nastalo je slučajnom igrom riječi komunikologija, komunikolozi, komunikacija – Komuna. Komuna prije svega kao riječ označava zajednicu, u ovom slučaju zajednicu studenata komunikologije.

CILJEVI UDRUGE: promicanje znanja, aktivizma, pružanje prilike mlađim kolegama da steknu određena iskustva, znanje i obaveze koje im prenose stariji kolege, promicanje kolegijalnosti i rada te suradnje s drugim udrugama i organizacijama u zemlji i svijetu, promicanje i unapređivanje komunikologije kao struke i znanosti, utjecanje na kvalitetu studija komunikologije i općenito kvalitetu studiranja na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Udruga broji dvadesetak aktivnih članova koji sudjeluju u raznim projektima. Najpoznatiji projekt udruge je studentski simpozij „Mediji na drukčiji način" u suradnji sa Odjelom komunikologije Hrvatskih studija koji se već pet godina održava u svibnju na učilišno-znanstvenom kampusu Borongaj. Na simpoziju sudjeluju hrvatski stručnjaci iz područja novinarstva, odnosa s javnošću i medija koji nastoje svoja znanja i iskustva prenijeti studentima. Također, Udruga „Komuna“ izdaje i časopis „Oprez“.

Komuna je otvorena svima pa tako i mladim snagama koje će svojim novim i svježim idejama te kreativnošću obogatiti djelovanje „Komune“, kao i poboljšati i usavršiti vlastiti studij komunikologije, suradnju s profesorima, te steći nova radna iskustva, mnoga saznanja o budućoj profesiji i na kraju krajeva i nova poznanstva te da ćete na taj način obogatiti svoj ne samo studentski, nego i cijeli život.

Sjedište: Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83 d, Zagreb

Udrugu možete kontaktirati putem e-pošte ili posjetiti njihove web-stranice na http://komuna.bloger.hr/

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve udruge