Predavanje na Hrvatskim studijima

Najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik progovara o izvještavanju s kriznih područja

Vijesti

Zoltan Kabok, dugogodišnje poznato lice HRT-a, a danas RTL-a, govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna.

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira predavanje pod nazivom Izvještavanje s kriznih područja. Održat će se u utorak, 27. studenog, u 14:20, u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Gost je predavač novinar Zoltan Kabok, najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik, a predavanje se odvija u dva dijela. U prvom dijelu govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna, dok će drugi dio biti rezerviran za pitanja prikupljena preko društvenih mreža ili ona s lica mjesta. 

Zoltan Kabok dugogodišnje je poznato lice HRT-a. Novinarstvom se počeo baviti 1986. godine, a u svojoj bogatoj karijeri od pisanja o sportu pa do unutarnje i vanjske politike najpoznatiji je po izvještavanju s najopasnijih svjetskih ratišta. Bio je ratni dopisnik iz Domovinskog rata, Bosne i Hercegovine i Kosova, a osim tih regionalnih sukoba izvještavao je iz Iraka tijekom operacije Pustinjska Oluja, iračkog Mosula i Kirkuka te Dohuka i sjevernog Kurdistana. Prvi je novinar koji je ušao u Darfur u Sudanu nakon petnaest mjeseci sukoba između vojske službenog Khartouma i lokalne policije. Izravno je pratio Narančastu revoluciju u Ukrajini, ali i krizu oko nuklearnog programa Irana. Ove godine prešao je na RTL. 

Dodatne se informacije nalaze na Facebook eventu

Komentari na članak

Vezani članci

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

eSTUDENT

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

„Mozgalo“ – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja ponovno kreće!

Prijava za posao

Predavanje Vladimira Benića

Steknite vještine potrebne za zapošljavanje nakon fakulteta

Vladimir Benić održat će predavanje 24. siječna 2018. u Studentskom centru u Zagrebu na kojemu će se baviti jednom od popularnijih tema među studentima, a to je mogućnost zapošljavanja na trenutnom tržištu rada.

Udruga FURIJA

Udruga studenata filozofije „Furija“

Noć filozofije i božićni domjenak u Rijeci

Studenti filozofije pozivaju vas na božićni domjenak i Noć filozofije, koji će se održati 15. prosinca.

Dragan Gamberger

Predavanje na FOI-ju

„Time 4 Science": Predstavljena tehnika istraživačkog grupiranja

„Time 4 Science" ima cilj organizirati niz gostovanja eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta. U sklopu projekta Dragan Gamberger prikazao je način korištenja alata istraživačkog grupiranja.

Klub za mlade Zagreb

Klub za mlade Zagreb

Predavanje o socijalnoj distanci prema pojedinim društvenim skupinama

Predavanje "Mržnja ili strah od različitosti: socijalna distanca mladih prema određenim društvenim skupinama" održat će se u utorak u 18 sati u Studentskom domu „Cvjetno naselje". Organizirano je u sklopu programa "Klub za mlade Zagreb".