Predavanje na Hrvatskim studijima

Najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik progovara o izvještavanju s kriznih područja

Vijesti

Zoltan Kabok, dugogodišnje poznato lice HRT-a, a danas RTL-a, govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna.

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira predavanje pod nazivom Izvještavanje s kriznih područja. Održat će se u utorak, 27. studenog, u 14:20, u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Gost je predavač novinar Zoltan Kabok, najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik, a predavanje se odvija u dva dijela. U prvom dijelu govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna, dok će drugi dio biti rezerviran za pitanja prikupljena preko društvenih mreža ili ona s lica mjesta. 

Zoltan Kabok dugogodišnje je poznato lice HRT-a. Novinarstvom se počeo baviti 1986. godine, a u svojoj bogatoj karijeri od pisanja o sportu pa do unutarnje i vanjske politike najpoznatiji je po izvještavanju s najopasnijih svjetskih ratišta. Bio je ratni dopisnik iz Domovinskog rata, Bosne i Hercegovine i Kosova, a osim tih regionalnih sukoba izvještavao je iz Iraka tijekom operacije Pustinjska Oluja, iračkog Mosula i Kirkuka te Dohuka i sjevernog Kurdistana. Prvi je novinar koji je ušao u Darfur u Sudanu nakon petnaest mjeseci sukoba između vojske službenog Khartouma i lokalne policije. Izravno je pratio Narančastu revoluciju u Ukrajini, ali i krizu oko nuklearnog programa Irana. Ove godine prešao je na RTL. 

Dodatne se informacije nalaze na Facebook eventu

Komentari na članak

Vezani članci

Par i police s knjigama

Predavanje u Info-centru za mlade Osijek

Saznaj kako emocije rade u našu korist!

Koliko je bitan razvoj emocionalne inteligencije i što je uopće emocionalna inteligencija možeš saznati 21. lipnja na predavanju pod nazivom „Deset zapovijedi za razvoj emocionalne inteligencije“, koje će održati Dubravko Šokčević.

Tour de Tourism

Studentska konferencija

„Tour de Tourism“ otkriva tajne slapova Plitvičkih jezera

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta organizira konferenciju „Tour de Tourism“. Održat će se od 6. do 9. prosinca u Zagrebu.

Uvođenje eura, panelisti

Panel rasprava

Ekonomski fakultet u Rijeci suočio se s izazovima uvođenja eura u RH

– Sam čin uvođenja eura uvijek je bio, a bit će i u našem slučaju, obilježen značajnim skokom u inflaciji i smanjenjem kupovne moći građana, s time da najviše skaču cijene usluga. – naglasio je prof. dr. sc. Saša Žiković s Ekonomskog fakulteta.

JRR Tolkien

Zadar

Dani Tolkiena u Zadru; naučite više o Tolkienovim djelima uz zabavne radionice i predavanja

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.

nasilje nad ženama

Sveučilište u Rijeci

Nagrađivana Judith Butler predavanjem o nenasilju otvara Ljetnu školu Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci

„Ako nenasilje može imati smisla kao etička i politička pozicija, ono ne može pukom represijom suzdržati agresiju ili živjeti daleko od njezine realnosti...“