Simpozij na Hrvatskim studijima

Na Kampusu Borongaj raspravljalo se o položaju žena u medijima

FOTO: Barbara Boltiš/ Komuna

U organizaciji Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna održan je 9. simpoziji na Hrvatskim studijima na temu „Žene u medijima“.

Na Kampusu Borongaj u četvrtak, 4. svibnja, raspravljalo se o suvremenom problemu neravnopravnosti žena u medijma, filmovima i javnom životu. Članovi Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna zanimljivim su i jedinstvenim programom simpozija prikazali položaj žena u medijma.

Simpozij je započeo u jutarnjim satima predavanjima o prisutnosti žena u javnom diskursu, položaju žena u javnoj kulturi, usporedbom uloge žena i muškaraca u informativnim emisijama i medijskim idealima ljepote. Predavačice su redom bile stručnjakinje na području medija i bivše studentice Hrvatskih studija.

FOTO: Barbara Boltiš/Komuna

Nakon jutarnjih predavanja uručene su nagrade pobjednicima natječaja za najbolji pisani rad, fotografiju i umjetničku sliku. Simpozij je nastavljen predavanjima o rodnoj ravnopravnosti i rodnoj problematici u medijima.

Predavanja su privedena kraju panel-raspravom o položaju žena u medijskoj industriji u kojoj su sudjelovale poznate žene iz svijeta televizije, radija. tiska i medijskih agencija.

FOTO: Barbara Boltiš/ Komuna

Simpozij je završen otvorenom raspravom u kojoj su studenti postavljali pitanja panelisticama.

Predsjednica USKN Komune Magdalena Bošnjak zadovoljna je simpozijem, odazivom posjetitelja i konačnim ishodom:

– Kao i ostali članovi Komune zadovoljna sam simpozijem. Drago mi je što su predavači izdvojili svoje vrijeme i posvetili se ovoj uvijek aktualnoj temi. Također mi je drago što je i publika prepoznala važnost ovog događaja. Tijekom dana na simpoziju je bilo stotinjak ljudi. Odlučili smo se za ovu temu jer su većina studenata komunikologije žene, a kao što smo na simpoziju mogli čuti, u medijskoj industriji uistinu radi više žena. Kako to da onda postoje razlike u plaći, dupli standardi i različiti kriteriji za žene i muškarce? Zašto žensko tijelo mora prodavati svaki proizvod i zašto nam se nameću određeni ideali ljepote? Zašto su muškarci češći sudionici raznih emisija? Zašto se ne čuje ženski glas? O ovim i sličnim pitanjima rijetko se razgovara te smo zato željeli studentima pružiti odgovor na njih. –

Komentari na članak

Vezani članci

poslovni

Konferencija „The Art of Feminine Leadership”

„Iako su žene manje plaćene od muškaraca, prirodno su talentirane za vođenje”

Vrijeme je za prvu konferenciju koja slavi ženske vještine vodstva kao temelj uspješnog poslovanja, a na kojoj će sudjelovati čak 12 govornika. U prodaji su ulaznice za zagrebačko jednodnevno izdanje, a za studente su osigurane najjeftinije ulaznice.

Vijesti

Predavanje na Hrvatskim studijima

Najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik progovara o izvještavanju s kriznih područja

Zoltan Kabok, dugogodišnje poznato lice HRT-a, a danas RTL-a, govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna.

Filozofski fakultet u Splitu

Predstavljanje fakulteta

Splitski Filozofski fakultet otvara vrata društveno-humanističkih znanosti

Splitski Filozofski fakultet upoznaje zainteresirane posjetitelje sa svojih deset odsjeka te priprema trodnevni simpozij na temu društveno-humanističkih znanosti

Stažiranje u NATO-u

Objavljen javni natječaj

Prijavite se za stažiranje u NATO-u

NATO organizacija objavila je javni natječaj za stažiranje u 2017. godini. Prijave za stažiranje moguće su do 11. travnja.

RTL logo

RTL zapošljava

RTL traži studenta za rad – odradite plaćenu praksu!

Ciljevi ove plaćene prakse/posla su naučiti osnove televizijskog posla, produkcije i razvoja posla, kao i uklopiti se u izazovno i međunarodno okruženje.