The Ultimate Electronic Clubbing Festival

Future Sound of Zagreb Festival dolazi pokoriti zagrebačku klupsku scenu

Future Sound of Zagreb, vizual 1

Ljubitelji elektronske glazbe, pripremite udobnu obuću! Ovog je vikenda Zagreb domaćin najvećeg domaćeg klupskog festivala. Donosimo vam sve detalje, uključujući i raspored subotnjih nastupa.

Future Sound of Zagreb uživa status najvećeg, najpoznatijeg i najprestižnijeg zagrebačkog klupskog festivala elektronske glazbe koji jedanput godišnje okuplja najbolje zagrebačke DJ-eve i producente elektronske glazbe.

Prvi, danas već legendarni, FSOZ festival održan je 1999. godine u povodu emitiranja jubilarne 200. emisije hrvatske televizije TOP DJ MAG. U narednim godinama FSOZ je izgradio i održao status najprestižnijeg hrvatskog klupskog festivala na kojem su nastupali brojni poznati domaći i strani DJ-evi. Osnovni koncept ovog festivala je jednom godišnje na jednom mjestu okupiti najbolje zagrebačke DJ-eve, prezentirati različite aktualne glazbene stilove i promovirati domaću underground elektronsku glazbu i scenu u najširem značenju te riječi.

Ovaj festival već punih 17 godina predstavlja nezaobilazan glazbeni i kulturološki događaj koji ima veliki značaj za popularizaciju i razvoj hrvatske urbane, klupske DJ scene i kulture gdje je na jednom mjestu predstavljen raznovrstan spektar najnovije i najkvalitetnije domaće i strane recentne elektronske glazbe svih žanrova: techno, tech, deep, house, psy, bass.

Ove će godine od 14. do 16. listopada Zagreb pogoditi do sada najveći elektronski glazbeni potres s epicentrom u dvorištu tvornice Katran, Radnička cesta 27. Naime, FSOZ slavi 17. godišnjicu te nas u tri dana očekuju tri eventa u pet poznatih klubova na kojima će nastupiti čak 40 izvođača.

Prvi dan festivala, petak 14. listopada 2016. rezerviran je već tradicionalno za FSOZ New Talents u DEPO klubu kada će se prvi put predstaviti pet DJ-eva nove generacije koje je odabrao FSOZ žiri. Drugi, glavni, dan, u subotu 15. listopada 2016. očekuje vas dosad najveći i najjači FSOZ line up na jednoj lokaciji u četiri kluba sa 35 TOP izvođača. Plešemo od 22:00 do 07:00 na čak šest tematskih floorova (FSOZ Legends,Techno, House, Bass, Psy/Trance i Fusion B2B) raspoređenih u četiri poznata kluba koji se svi nalaze u dvorištu tvornice Katran, a udaljeni su jedan od drugoga tridesetak metara - Depo, Shock Show Industry, Museum, Super Super.

FOTO: FSOZ

FSOZ festival svake godine predstavlja najbolje od najboljih tako da će i ovaj put nastupiti poznati domaći izvođači elektronske glazbe raznih glazbenih stilova uključujući i pet newcomera. Ovogodišnji FSOZ Official Afterparty održat će se u nedjelju 16. listopada 2016. u klubu Boogaloo od 07:00 do 12:00.

Ako vas zanima kako smo se proveli prošle godine, pogledajte službeni aftermovie:

Komentari na članak

Vezani članci

Izdvojeno

ZmaJurjevo – legenda će oživjeti u centru grada Zagreba

Zakoračite u svijet zmajeva i vitezova u parku Ribnjak

Posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se pivom u taverni, sudjelovati u streličarskom turniru, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Urbana mladež: Entrepreneurship is a piece of cake

Projekt Urbane mladeži iz Zagreba

Europski projekt o poduzetništvo za mlade "Entrepreneurship is a piece of cake"

Urbana mladež je neprofitna udruga čiji je glavni cilj okupljanje mladih i aktiviranje njihova potencijala, a početkom prosinca organiziraju radionice razmjene znanje i dobre prakse iz poduzetništva.

Advent u Zagrebu - Naslovna

Božićna čarolija

Advent u Zagrebu kroz oči jedne studentice

Advent u Zagrebu sigurno je pojam koji ste čuli nebrojeno puta u posljednjih mjesec dana i o kojem ćete slušati još neko vrijeme. Bilo da ste sami doživjeli tu božićnu čaroliju ili tek planirate, pročitajte kako ga je doživjela jedna studentica.

Uber; Zagreb

Unaprjeđenje taksi službe

Uber od danas u podne napokon započinje s radom u Zagrebu

Usluga će biti 20 do 25 posto jeftinija od standardnih taksi prijevoznika, dok će prijevoz obavljati isključivo licencirani taksi prijevoznici.

Glazba

Na današnji dan

Besplatnim koncertima na otvorenom slavi se glazba

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.