Najveći regionalni fotografski festival

Foto dani mladih: Avantura s turističkom fotografijom i nastup beskompromisnih legendi

Turistička fotografija 1

Više od 40 mladih fotografa iskazivalo se u kategoriji turističke fotografije, prenoseći ono najbolje od Karlovca kroz svoje radove. Program se nastavio na Starom gradu Dubovcu uz PickUp Music Festival i beskompromisne splitske legende –TBF.

Nakon reklamne, sudionici 6. Foto dana mladih u srijedu su se upustili u avanturu s turističkom fotografijom. Ova je kategorija iznimno zahtjevna jer mladi fotografi, uz pomoć modela, trebaju pronaći idealnu lokaciju i dočarati atmosferu pojedinog mjesta te ga učiniti poželjnim za turističke svrhe. Ovom se kategorijom ujedno promovira turistička i kulturna baština Karlovca, a najbolje fotografije koristit će se u turističkim kampanjama.

Nakon natjecateljskog dijela programa, fotografkinja Mirna Marić sudionicima je u okviru FDM Laboratorija održala predavanje o fotomanipulacijama, a Anamarija Podrebarac pripremala ih je za novi izazov – umjetničku fotografiju. Kompleksna kategorija, u kojoj je tehničko znanje tek jedan od aspekata, zahtijeva individualan pristup i slobodu istraživanja.

– Poanta mog predavanja bila je da pokažem sudionicima drugačiji smjer u fotografiji, da razbijemo elemente kompozicije i da se sudionici usmjere prema socijalnom aspektu fotografije. S obzirom na to da je njihova tema Sjene, pokušala sam pokriti što više fotografa koji su eksperimentirali sa sjenom. – izjavila je Podrebarac, dodavši kako sudionicima savjetuje da se opuste, eksperimentiraju, da izađu iz zone ugode i pomaknu svoje vlastite granice.

 

Foto: Foto dani mladih

Višestruki dobitnik Porina, Crnog Mačka i Zlatne Koogle, splitski TBF, karlovačkoj je publici još jednom pokazao zašto je na glasu kao jedan od najboljih hip hop bendova na ovim prostorima. Britke pjesme i zarazni ritam u intimnom okruženju atrija Starog grada Dubovca za samo nekoliko stotina fanova pokazali su se kao dobitna kombinacija za najbolji koncert sezone u Karlovcu. Bend, koji je u nekoliko navrata svirao pred karlovačkom publikom, prvi je put nastupio na pozornici atrija.

– Čini se fantastično. Prostor ima svoju čudnjikavu atmosferu koja je meni uzbudljiva. U usporedbi s ostalim koncertima u Karlovcu, ovo je definitivno najzanimljiviji prostor. – izjavio je Mladen Badovinac.

Organizatorima PickUp Music Festivala i Foto dana mladih zaželio je sreću u budućnosti, istaknuvši:

– Ono što mi se sviđa kod PickUpMusic Festivala i Foto dana mladih jest što se promiču mladi i neafirmirani bendovi i fotografi. Naravno, događanja ovog tipa uvijek su pozitivna i za posjetitelje i za sam grad domaćin. –

Uz headlinera, TBF, nastupio je alternativni bend Media Stres iz Čakovca te retro hard rock bend Bad Mushrooms. Atmosferu su začinili elektro-puhački groove bend Detonator in session, poznat po jam sessionima u Radićevoj, a Plugged večer završena je uz neizostavne Nipplese.

Foto: Foto dani mladih

Komentari na članak

Vezani članci

Posjetitelji

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

Karlovac postao hit-destinacija srednjoškolskog filma

U Karlovcu traje pravi filmski maraton. Čak su 73 filma u konkurenciji za festivalske i revijske nagrade.

Ilustracija - stipendija

Financijska podrška

Stipendija za studente s područja grada Karlovca

Zaklada „Nikola Tesla” dodjeljuje 5 stipendija studentima u STEM područjima u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Rok za podnošenje zahtjeva je 10. listopada 2018. godine.

Naslovna Foto dani mladih

Foto dani mladih

FOTO: Najveća regionalna fotografska avantura u punom zamahu

Sudionici 6. Foto dana mladih suočili su se ovog utorka sa svojim prvim fotografskim zadatkom – reklamnom fotografijom. Njihov je raspored, uz natjecanje, obuhvaćao i predavanja iz FDM Laboratorija te otvorenje izložbi „Nekad sudionici FDM, danas studenti ADU" i „Volim svoju županiju". Dan je završio uz kino na otvorenom s filmovima „Kad otvorim oči" i „Cvijeće".

11

Nextbike se širi po Hrvatskoj

Nextbike sustav javnih bicikala u Karlovcu!

Nextbike sustav javnih bicikala ovog ljeta doživljava procvat, broj stanica se povećava, a bicikli uspješno stižu u nove gradove u Hrvatskoj. Karlovac je napokon jedan od njih!

23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival

Filmske manifestacije u Karlovcu

Višestruko nagrađivani dokumentarac „Srbenka” otvara Reviju i Festival

Grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva, a ovogodišnji filmovi doplovili su iz čak 50 zemalja diljem svijeta, tako da će se u Karlovcu u sklopu 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Festivala prikazati filmovi od Gangesa pa sve do Kupe.