LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Modni dizajn

Studenti TTF-a sudjelovali na tjednu mode Feeric Fashion Week 2023.

Studenti Modnog dizajna na TTF-u predstavili su svoje kreativne modne kolekcije na FFW-u.

Studenti Modnog dizajna na TTF-u predstavili su svoje kreativne modne kolekcije na FFW-u.

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavili su svoje modne kreacije svijetu na međunarodnoj modnoj platformi Feeric Fashion Week (FFW). Studenti su imali priliku pokazati svijetu svoju kreativnost s ovim kolekcijama:

The Future is Female WWW2 Antonije Bracanović, Tainted Idyll Dine Dujića i Phobos Jagode Kukulj nastalih u okviru kolegija Modni dizajn , pod mentorstvom prof. art. dr. sc. Jasminke Končić i Duje Kodžomana, mag. ing. des. text. asistenta, vanjskog suradnika, stoji u objavi stranice Univeritas.

Međunarodna modna platforma, koja je pokrenuta 2008. pod pokroviteljstvom Mitichi Foundation, ove godine održala se  od 19. do 23. srpnja 2023. u rumunjskom gradu Sibiu, a na njemu su svoju kreativnost u obliku modne kolekcije pokazali studenti modnog dizajna s područja Europe, Azije i Afrike. Ovogodišnji FFW donio je neke novitete u pogledu održivosti.

Brza moda radikalno je promijenila lice ovog područja, a povratak obrazovanju na pravedan i održiv način nužan je korak za održavanje standarda u modi, stoji na stranici FFW-a.

Naime, nakon 14 godina održavanja, festival je zakoračio prema većoj održivosti međunarodne mode.
FOTO: PIXABAY