LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cjelogodišnji bogati program

Izložbom o Sveučilištu u Rijeci započeo niz događanja povodom početka nove akademske godine

Kroz 20 plakata građani mogu dobiti informaciju o Sveučilištu u Rijeci, njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udruženjima, kao i o nekim zanimljivostima vezanim uz povijest razvoja institucije. Također, Sveučilište organizira ili je partner u organizaciji niza drugih događanja povodom početka nove akademske godine.

Kroz 20 plakata građani mogu dobiti informaciju o Sveučilištu u Rijeci, njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udruženjima, kao i o nekim zanimljivostima vezanim uz povijest razvoja institucije. Također, Sveučilište organizira ili je partner u organizaciji niza drugih događanja povodom početka nove akademske godine.

Sveučilište u Rijeci ove godine obilježava 385. godina visokog obrazovanja u Rijeci i 45. obljetnicu od svojeg osnutka. Tim je povodom u sklopu cjelogodišnjeg bogatog programa pripremljena i izložba suvremenih plakata koja je postavljena na Korzu 12. listopada, a koja će se moći pogledati do ponedjeljka, 22. listopada.

Kroz 20 plakata, izloženih na deset postamenata na glavnoj riječkoj šetnici, građani mogu dobiti informaciju o Sveučilištu u Rijeci, njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udruženjima, kao i o nekim zanimljivostima vezanim uz povijest razvoja institucije. Ukratko, zainteresirani građani mogu steći uvid u svojevrsnu osobnu kartu suvremenog sveučilišta koje u njihovom gradu djeluje već 45. godina.

Osim izložbe, Sveučilište u Rijeci organizira ili je partner u organizaciji niza drugih, različitih događanja povodom obilježavanja početka nove akademske godine Tako će se u srijedu, 17. listopada, u dvorani Akvarij na Kampusu održati okrugli stol na kojem će se aktualizirati u društvu trenutno vrlo eksponirana tema o akademskoj čestitosti nasuprot plagiranju pod nazivom Akademska čestitost: putevi i stranputice. Na okruglom stolu koji će moderirati prof. dr. sc. Sanja Barić sudjelovat će eminentni stručnjaci iz akademskog života koji će govoriti o akademskoj etici u suvremenom društvu, a ideja jest započeti seriju razgovora na temu integriteta.

U četvrtak, 18. listopada, u zgradi Sveučilišnih odjela, u dvorani 0-30, od 10 do 16 sati održavat će se Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Istoga dana, u četvrtak, 18. listopada, s početkom u 12 sati rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija održat će studentima kraće predavanje na Kampusu, u dvorani Akvarij, povodom početka nove akademske godine Nakon dijela predavanja u ovakvoj neformalnijoj atmosferi i ambijentu predviđen je razgovor rektorice sa studentima. Skup, koji se odvija u suorganizaciji Sveučilišta i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, moderirat će Pegi Pavletić, novoizabrana predsjednica SZSUR-a.  

U petak, 19. listopada, na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci bit će upriličen susret uprave Sveučilišta s mladim znanstvenicima, dobitnicima inicijalnih potpora Sveučilišta u Rijeci za 2017. i 2018. godinu. Riječ je o 49 mladih znanstvenika koji su dobili ove potpore, pa će tako na susretu s rektoricom Prijić, prorektorom za znanost prof. dr. sc. Alenom Ružićem i predsjednikom Savjeta za znanost prof. dr. sc. Sašom Zelenikom jedna od tema razgovora biti upravo o položaju i statusu mladih znanstvenika.

Istoga dana u prostoru Ex Port Delta, na adresi Delta 11, s početkom u 21 sat održat će se i Brucošijada, tradicionalno studentsko druženje koje se događa na početku svake nove akademske godine, i koje organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Zadnjeg dana trajanja izložbe na Korzu, 22. listopada, u ponedjeljak, u prostoru dvorane Akvarij na Kampusu organizirat će se prezentacija nove vizualne priče, i to kroz predstavljanje novog sveučilišnog portala kao i dvije nove aplikacije namijenjene studentima. I portal i aplikacije razvili su studenti ovoga Sveučilišta.

FOTO: FLICKR