Konstituirajuća sjednica

Za predsjednicu Studentskog zbora ponovno izabrana Pegi Pavletić

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Na konstituirajućoj sjednici Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za predsjednicu je ponovno izabrana studentica Odsjeka za biotehnologiju Pegi Pavletić, dok je zamjenik predsjednice Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Konstituirajuća sjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje ak. god. 2018/2019. i 2019/2020. održana je 10. listopada u Rektoratu. Za predsjednicu tijekom navedenog razdoblja ponovno je izabrana Pegi Pavletić, studentica na Odjelu za biotehnologiju.

Funkciju njenog zamjenika obnašat će Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci. Za predstavnicu u Upravnom vijeću Studentskoga centra Sveučilišta u Rijeci predložena je Senatu također Pegi Pavletić.

Jednoglasno su usvojene sve točke dnevnoga reda konstituirajuće sjednice, a predloženi su i predstavnici i zamjenici za Senat Sveučilišta u Rijeci:

  • kandidatkinja za članicu: Pegi Pavletić, Odjel za biotehnologiju; kandidat za zamjenika: Leopold Mandić, Pomorski fakultet
  • kandidat za člana: Marko Mesarić, Tehnički fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Magda Gajski, Medicinski fakultet
  • kandidatkinja za članicu: Ines Šoštarić, Učiteljski fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Ivana Kosec, Ekonomski fakultet
  • kandidat za člana: Tomislav Čop, Filozofski fakultet, kandidat za zamjenika: Lovro Liverić, Tehnički fakultet
  • kandidat za člana: Robert Doričić, Medicinski fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Nadja Čekolj, Filozofski fakultet

Prisutne su bile rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Ciklus "Ja EUropljanin"

Intervju s Matejem Smetiškom

Studenti studentima rasvjetljavaju što donosi budućnost u Europskoj uniji

Porazgovarali smo s Matejem Smetiškom o ciklusu debata „Ja EUropljanin”. Otkrio nam je što se krije pod tim nazivom, otkud ideja, tko je pomogao u realizaciji projekta i kakav će efekt ostaviti na studentsku populaciju.

SCool Fest, Zaba

Dvodnevni festival u Studentskom centru

Zabavom protiv stresa – „SCool Fest”

Tisuće će se studenata ususret ispitnim rokovima opustiti uz četvrto izdanje „SCool Festa” zakazano za 8. i 9. lipnja.

Sveučilište u Rijeci

Poduzetničke vještine za početnike

Projekt „Društveno odgovorno poduzetništvo'' za studente u Rijeci

Želja je Sveučilišta da studenti, u interakciji s istaknutim nastavnicima i uspješnim poduzetnicima, na konkretnim primjerima iz prakse dobiju osnovna znanja i vještine kako bi i sami mogli postati poduzetnici.

Rektor Boras i Anđelinović

Reakcija na prošle sjednice

Hrvatski studentski zbor osuđuje senate Splita i Zagreba zbog neakademskog ponašanja i lošeg odnosa prema studentima

– Na obje sjednice senata pokazano je izrazito neakademsko ponašanje te HSZ smatra kako to nije primjereno instituciji senata te pozivamo na akademsko ponašanje i poštivanje zakona svih sudionika sustava visokog obrazovanja – priopćili su iz Hrvatskog studentskog zbora.

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Predstavljeni poslovni slučajevi „case study" natjecanja Realizator 2016.

Poslovni slučajevi prvog riječkog „case study" natjecanja na razini sveučilišta predstavljeni su 27. listopada 2016. godine u StepRi centru. Donosimo pregled svih poslovnih slučajeva i uputa koje su studenti dobili za njihovo rješavanje.