Konstituirajuća sjednica

Za predsjednicu Studentskog zbora ponovno izabrana Pegi Pavletić

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Na konstituirajućoj sjednici Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za predsjednicu je ponovno izabrana studentica Odsjeka za biotehnologiju Pegi Pavletić, dok je zamjenik predsjednice Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Konstituirajuća sjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje ak. god. 2018/2019. i 2019/2020. održana je 10. listopada u Rektoratu. Za predsjednicu tijekom navedenog razdoblja ponovno je izabrana Pegi Pavletić, studentica na Odjelu za biotehnologiju.

Funkciju njenog zamjenika obnašat će Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci. Za predstavnicu u Upravnom vijeću Studentskoga centra Sveučilišta u Rijeci predložena je Senatu također Pegi Pavletić.

Jednoglasno su usvojene sve točke dnevnoga reda konstituirajuće sjednice, a predloženi su i predstavnici i zamjenici za Senat Sveučilišta u Rijeci:

  • kandidatkinja za članicu: Pegi Pavletić, Odjel za biotehnologiju; kandidat za zamjenika: Leopold Mandić, Pomorski fakultet
  • kandidat za člana: Marko Mesarić, Tehnički fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Magda Gajski, Medicinski fakultet
  • kandidatkinja za članicu: Ines Šoštarić, Učiteljski fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Ivana Kosec, Ekonomski fakultet
  • kandidat za člana: Tomislav Čop, Filozofski fakultet, kandidat za zamjenika: Lovro Liverić, Tehnički fakultet
  • kandidat za člana: Robert Doričić, Medicinski fakultet; kandidatkinja za zamjenicu: Nadja Čekolj, Filozofski fakultet

Prisutne su bile rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić.

 

Komentari na članak

Vezani članci

STIFF - Međunarodni festival studentskog filma

Od 1. do 3. listopada

U Rijeci počinje drugi Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

Festival se odvija se u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Rijeke.

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Sveučilište u Rijeci

U tijeku dostava prijedloga studenata za Rektorovu nagradu za izvrsnost

Studenti koji zadovoljavaju odabrane kriterije za nagradu za izvrsnost moraju se prvo javiti nadležnima na svojem Fakultetu, nakon čega će ih oni predložiti Sveučilištu. Rok je za dostavu 15. ožujka 2019. godine.

EU2

Ciklus debata Studentskog zbora

„Ja EUropljanin“: Hrvati zaziru od EU-a u strahu da će njihov nacionalni identitet biti zanemaren kao u vrijeme Jugoslavije

Rastući problem nesrazmjera između bogatijih i siromašnijih zemalja članica Hrvatsku stereotipno marginalizira i svrstava među nerazvijene balkanske zemlje zbog čega su se studenti zagrebačkog Sveučilišta odazvali u velikom broju kako bi argumentirano iznijeli svoje stavove o europeizaciji. Istovremeno su saznali kako naučiti biti Europljani.

Sveučilište - natpis

Ponovljeni izbori za predstavnike u Studentskom zboru

Izbori za Studentski zbor

Danas i sutra održavaju se izbori za Studentski zbor na Građevinskom i Učiteljskom fakultetu, Hrvatskim studijima te Muzičkoj akademiji.

Rektor Boras i Anđelinović

Reakcija na prošle sjednice

Hrvatski studentski zbor osuđuje senate Splita i Zagreba zbog neakademskog ponašanja i lošeg odnosa prema studentima

– Na obje sjednice senata pokazano je izrazito neakademsko ponašanje te HSZ smatra kako to nije primjereno instituciji senata te pozivamo na akademsko ponašanje i poštivanje zakona svih sudionika sustava visokog obrazovanja – priopćili su iz Hrvatskog studentskog zbora.