Prednosti interneta

Vještine koje možete steći na online tečajevima

Internet

Iako smo nekada za sve nove vještine i znanja upisivali tečajeve koji su uključivali odlaske na redovita predavanja, danas je puno bolji izbor učenje putem interneta.

Danas internet koristimo više nego ikada prije. Postao nam je alat za istraživanje, pisanje i učenje. Stoga vam donosimo popis vještina koje možete steći online umjesto da idete na redovita predavanja nekoliko puta tjedno.

1. Kodiranje - riječ je o kombinaciji primijenjene znanosti i matematike koja uključuje i dovoljno znanja programiranja, a upravo je zbog težine učenja, ova vještina jako cijenjena. Platforme na kojima možete naučiti više o kodiranju su Java Script, PHP, Ruby i jQuerry. 

2. Sviranje glasovira - sigurno si postavljate pitanje kako se sviranje može učiti online, ako je jednostavniji način sjesti za instrument i svirati? No, ovo je jedan od jeftinijih načina, a uključuje samo skidanje apikacije za učenje sviranja pojedinog instrumenta. Osim toga, na YouTubeu možete pronaći mali milijun tutoriala za različite razine učenja. 

3. Jezici - osim što ćete učenjem novog jezika povećati svoje samopouzdanje, poboljšat ćete rad mozga, a ujedno nikada ne znate kada vam novonaučeni jezik može zatrebati. Preko interneta je veća šansa da jezik bolje naučite i to zato što sami regulirate tempo učenja lekcija, ali i tečnost jezika je puno bolja. Popis najboljih aplikacija za učenje stranih jezika možete pronaći na poveznici

4. Excel - program koji bi svatko trebao naučiti, jer osim što je dobar za izradu financijskih planova, može se koristiti i za organizaciju događaja i razne popise. Ako ga krenete učiti sami kod kuće za računalom, najbolje ćete kao početnik shvatiti osnove i sve funkcije Excel programa. 

5. Fotografija - fotografija nam pomaže sačuvati uspomenu iz nekog razdoblja prošlosti našeg života i uvijek ih je dobro imati u velikim količinama. Ako se odlučite učiti kako preraditi neku fotografiju, i to putem programa koji si sami instalirate, doista ćete vidjeti da slika govori tisuću riječi.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Non-Aligned Modernity"

Izložba u Milanu

„Non-Aligned Modernity" na jedinstven način prikazuje istočnoeuropsku umjetničku scenu

U deset dvorana kompleksa FM Centro per l'Arte Contemporanea u Milanu predstavit će se jedinstven prikaz istočnoeuropske umjetničke scene od 50-tih godina do pada Berlinskog zida.

troll1

Virtualni sadisti

Jesu li internetski trolovi psihopati?

Prema istraživanju znanstvenika iz University of Manitoba koje je objavljeno u časopisu „Personality and Individual Differences”, internetski trolovi su narcisoidni sadisti, psihopati i makjavelisti. U istraživanju je sudjelovalo 1200 ispitanika.

Izvor: Pixabay, Laptop

Rezultati Eurostatova istraživanja

U digitalizaciji radnih mjesta Nizozemska najnaprednija, Hrvatska ispod prosjeka

Većina stanovnika EU-a koristi se Internetom. Na radnom su mjestu najmoderniziraniji Nizozemci, a promjene pod utjecajem digitalizacije osjetio je svaki peti zaposleni korisnik Interneta u Hrvatskoj.

Tečaj hrvatskoga znakovnog jezika

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir

Otkrivanje novog svijeta učenjem hrvatskog znakovnog jezika

Premda je nekad zabranjivan, hrvatski znakovni jezik danas uživa status posebnog punovrijednog jezika koji mu je u Republici Hrvatskoj priznat tek 10. srpnja 2015. godine. Ako želite usvojiti novu korisnu vještinu, odvažite se i javite se udruzi Dodir.

Zagreb

Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.