Učenje jezika bez poteškoća

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

Za lakše svladavanje stranih jezika donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje vam mogu olakšati proces učenja.

Znanje stranih jezika iznimno je korisno na tržištu rada. Međutim, proces svladavanja stranog jezika prilično je mukotrpan i zahtjevan. Zanimljivo je da većina jezika kojima se danas služimo ima isto podrijetlo, odnosno pripada indoeuropskoj jezičnoj skupini koju čine različiti jezici poput francuskog, ruskog, engleskog i njemačkog.

Kako bismo vam olakšali proces učenja i kako biste na najlakši način svladali novi jezik, donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje će vam pomoći u svladavanju novog jezika.

BBC Languages

BBC Languages na svojoj stranici nudi videa, predavanja i preporuke. Omogućeno vam je učenje francuskog, španjolskog, njemačkog i talijanskog jezika. Također, na njihovoj stranici možete naći brojne zanimljivosti kao što su izvor jezika ili činjenice o broju govornika, na primjer, francuskoga jezika.

Duolingo

Duolingo je izvrsna aplikacija za svladavanje određenih jezičnih fraza ili osnovnih riječi prilikom započinjanja učenja stranih jezika. Ova aplikacija pomoći će vam usavršiti jezik nakon što se upoznate s osnovama njegove gramatike.

Rype

Ako ste jedna od osoba kojima je izgovor za nesvladavanje stranih jezika prezauzetost, Rype će vas u tome pobiti. Naime, Rype nudi neograničenu besplatnu privatnu poduku iz stranog jezika (trenutno omogućuje poduku iz španjolskog jezika) s izvornim govornicima koji su vam na raspolaganju 24 sata.

Budući da lekcijama možete pristupiti kada vama najviše odgovora, možete učiti vlastitim tempom bez osjećaja pritiska. Važno je naglasiti da se proces učenja jezika ubrzava s obzirom na to da tijekom učenja vršite konverzaciju s izvornim govornikom. Naime, neka su istraživanja pokazala da učenici svladavaju strani jezik čak do 18 puta brže pomoću interaktivne metode učenja, za razliku od neinteraktivne metode primarno orijentirane na pravopis i gramatiku.

Busuu

Kao i Duolingo, Busuu je mobilna aplikacija koja vam omogućava da svladate osnovne fraze stranog jezika. Iako je Duolingo popularnija, Busuu je zanimljiva alternativa koja vam se može svidjeti.

Babbel

Babbel je internetska stranica u kategoriji aplikacija kao što su Busuu ili Duolingo, a glavna je razlika ponuda učenja više različitih jezika. Iako Babbel ne nudi interakciju s izvornim govornicima, ipak omogućava svladavanje jezika na zanimljiv i zabavan način.

Memrise

Memrise je internetska stranica koja je orijentirana na pomoć u lakšem pamćenju, uključujući pamćenje svima teškog vokabulara jezika koji smo tek krenuli učiti. Na internetskoj ćete stranici pronaći kategorije popularnih jezika poput francuskog, talijanskog, španjolskog ili mandarinskog, čiji ćete vokabular pamtiti s lakoćom.

Rosseta Stone

Riječ je o metodi kreiranoj kako bi vam pomogla u svladavanju čitanja, slušanja i pisanja na stranom jeziku. S obzirom na to da ova internetska stranica ne nudi interakciju s izvornim govornicima, proces učenja je zahtjevniji, posebno ukoliko vas uz jezik zanima i kultura zemlje.

Komentari na članak

Vezani članci

New York City

New York dobiva besplatan internet

Super brzi i besplatni Wi-Fi u New Yorku

Na postavljenim uređajima korisnici će moći napuniti USB uređaje, pretraživati mrežne stranice na ekranu osjetljivom na dodir te obavljati besplatne pozive.

https://pixabay.com/en/laptop-book-information-online-819285/

Književnost u digitalnom dobu

Zagrebački komparatisti panelom osvještavaju suodnos poezije i interneta

Posjetite ovaj zanimljiv panel i saznajte kako je pojava interneta utjecala na književnost, posebice poeziju.

Tequila

Znanstveni razlozi za ispijanje tekile

11 odličnih razloga zašto početi piti tekilu

Zasigurno ste se puno puta zapitali zašto ste noć prije morali popiti baš toliko tekile i rekli kako ju više nikada nećete ni probati. Donosimo vam 11 dobrih razloga da promijenite mišljenje!

Studentski život

Prepoznajte se!

Situacije koje je doživio svaki student

Učenje, ispitni rokovi, predavanja, pisanje šalabahtera te razgovori ugodni s profesorima samo su neke od situacija koje je svaki student, bez obzira na godinu ii smjer doživio. 

Fun science

Zabavna znanost

15 zabavnih prilika za učenje

Biologija, matematika, kemija i fizika... Nekima ti pojmovi i dalje bude loša sjećanja na formule i dosadne udžbenike. No, danas o svemu tome možemo učiti na puno zabavniji način.