Turistička manifestacija

Vatrena atmosfera Ivanjskog krijesa proširila se ulicama Karlovca

Ivanjski krijes 1

Na obalama Kupe tinjali su krijesovi upaljeni za vatreni pozdrav ljetu. Bogati program manifestacije oduševio je Karlovčane i turiste.

Zabavno i vatreno bilo je na Ivanjskom krijesu. Omiljena je tradicionalna turistička manifestacija grada Karlovca na obale Kupe privukla desetak tisuća znatiželjnih posjetitelja.

Program je počeo revijalnim nogometnim utakmicama dvaju suprotstavljenih tabora, Banije i Gaze, a nastavio se uvijek dinamičnim i atraktivnim potezanjem užeta na sredini Kupskog mosta. Dok su Gažani odnijeli pobjedu s 3:1 u nogometu, Banijanci su slavili s 2:1 u vrlo napetom i izjednačenom natjecanju u potezanju užeta.

Foto: G.A.D. produkcija

Šetače su zabavljali ulični zabavljači i žongleri s vatrom, izazvavši posebno zanimanje najmlađih te proširivši vatrenu atmosferu ulicama Karlovca. Pozitivno je rivalstvo između gradskih četvrti, koje tradicionalno sudjeluju u organizaciji ove manifestacije, ipak preraslo u prijateljsko suparništvo. Potvrdila su to natjecanja i središnji događaj večeri  paljenje velikih ivanjskih krijesova na obalama Kupe te spektakularni vatromet koji je izmamio ovacije.

Zabava se nastavila ulicama Karlovca, uz prigodnu ponudu i glazbene programe, a proširila se i na prekrasni perivoj karlovačkog Šanca u kojemu je po prvi put zaživjela glavna koncertna pozornica Ivanjskoga krijesa. Brojni posjetitelji uživali su u ugodnom ambijentu uz nastup kultnog banda Songkillers koji su održali odličan koncert te nazdravili Karlovačkim pivom. Ni oni, ni poseban gost večeri Nikola Marjanović, nisu krili oduševljenje.

Na obalama su Kupe dugo u noć tinjali krijesovi upaljeni za vatreni pozdrav ljetu, potvrđujući da grad na četiri rijeke ima još puno potencijala koje može iskoristiti. Čini se manifestacija sustavnim planiranjem doista može prerasti u pravi festival vatre koji će dodatno pozicionirati Karlovac na turističkoj karti Hrvatske.

Foto: G.A.D. produkcija

Komentari na članak

Vezani članci

logotip1

Europske sveučilišne igre

Riječki i zagrebački vaterpolisti osigurali polufinale

U Rijeci su pobjede nastavili nizati vaterpolisti, dok su svoje prve utakmice vrlo dobro odigrali rukometaši.

Ukrajina (i)zvana čežnja

Mate Vučić

Ukrajina (i)zvana čežnja

Sjećanje na Domovinski rat u Hrvatskoj još je svježe, ratne traume nisu još približno izbrisane. Hrvati su bili šokirani, s punim pravom, svjetskom nezainteresiranošću, ostavljanjem na cjedilu i zanemarivanjem civilnih žrtava. Međutim, koliko je nas bilo briga za sukob u Siriji, koliko smo o tome razmišljali?

Goran Ribarić

Filmske manifestacije u Karlovcu

Predstavljanje filmskih početaka Čejen Černić i Gorana Ribarića, danas priznatih autora

Program „Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?“ uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece). Ove se godine predstavljaju redatelji Čejen Černić i Goran Ribarić.

Otvorenje, Four River i Filmska revija mladeži

Filmske manifestacije

Započela rujanska preobrazba Karlovca, otvorena Filmska revija i Four River

– Svake godine u ovo doba, Karlovac se preobrazi kada se prolije žuta boja i kada se gradom zaori vaš smijeh. – istaknula je je Andreja Navijalić.

Bakljada u Koprivnici, 24.8.2013.

Nasilje na tribinama

Što je huliganizam, tko su huligani te zašto su neki navijači huligani?

Zbog pojedinaca ili grupe ljudi koji izazivaju nerede često nastradaju nevine žrtve, a negativno se gleda na navijače u cijelosti.