Turistička manifestacija

Vatrena atmosfera Ivanjskog krijesa proširila se ulicama Karlovca

Ivanjski krijes 1

Na obalama Kupe tinjali su krijesovi upaljeni za vatreni pozdrav ljetu. Bogati program manifestacije oduševio je Karlovčane i turiste.

Zabavno i vatreno bilo je na Ivanjskom krijesu. Omiljena je tradicionalna turistička manifestacija grada Karlovca na obale Kupe privukla desetak tisuća znatiželjnih posjetitelja.

Program je počeo revijalnim nogometnim utakmicama dvaju suprotstavljenih tabora, Banije i Gaze, a nastavio se uvijek dinamičnim i atraktivnim potezanjem užeta na sredini Kupskog mosta. Dok su Gažani odnijeli pobjedu s 3:1 u nogometu, Banijanci su slavili s 2:1 u vrlo napetom i izjednačenom natjecanju u potezanju užeta.

Foto: G.A.D. produkcija

Šetače su zabavljali ulični zabavljači i žongleri s vatrom, izazvavši posebno zanimanje najmlađih te proširivši vatrenu atmosferu ulicama Karlovca. Pozitivno je rivalstvo između gradskih četvrti, koje tradicionalno sudjeluju u organizaciji ove manifestacije, ipak preraslo u prijateljsko suparništvo. Potvrdila su to natjecanja i središnji događaj večeri  paljenje velikih ivanjskih krijesova na obalama Kupe te spektakularni vatromet koji je izmamio ovacije.

Zabava se nastavila ulicama Karlovca, uz prigodnu ponudu i glazbene programe, a proširila se i na prekrasni perivoj karlovačkog Šanca u kojemu je po prvi put zaživjela glavna koncertna pozornica Ivanjskoga krijesa. Brojni posjetitelji uživali su u ugodnom ambijentu uz nastup kultnog banda Songkillers koji su održali odličan koncert te nazdravili Karlovačkim pivom. Ni oni, ni poseban gost večeri Nikola Marjanović, nisu krili oduševljenje.

Na obalama su Kupe dugo u noć tinjali krijesovi upaljeni za vatreni pozdrav ljetu, potvrđujući da grad na četiri rijeke ima još puno potencijala koje može iskoristiti. Čini se manifestacija sustavnim planiranjem doista može prerasti u pravi festival vatre koji će dodatno pozicionirati Karlovac na turističkoj karti Hrvatske.

Foto: G.A.D. produkcija

Komentari na članak

Vezani članci

Bakljada u Koprivnici, 24.8.2013.

Nasilje na tribinama

Što je huliganizam, tko su huligani te zašto su neki navijači huligani?

Zbog pojedinaca ili grupe ljudi koji izazivaju nerede često nastradaju nevine žrtve, a negativno se gleda na navijače u cijelosti.

Euro U17

Zagreb i Rijeka

Volontirajte na U17 Europskom nogometnom prvenstvu u Hrvatskoj

Jedino se mogu prijaviti punoljetne osobe s osiguranim smještajem u jednom od gradova domaćina (Zagreb, Rijeka, Kostrena, Varaždin, Velika Gorica, Sesvete, Lučko ili Zaprešić).

Goran Ribarić

Filmske manifestacije u Karlovcu

Predstavljanje filmskih početaka Čejen Černić i Gorana Ribarića, danas priznatih autora

Program „Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?“ uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece). Ove se godine predstavljaju redatelji Čejen Černić i Goran Ribarić.

ROBERT DADIĆ - NK Istra

Intervju: Robert Dadić

„Uspijevam uskladiti fakultet i nogomet, a učim preko noći!”

„Za fakultet sam se odlučio zato što sam uvijek bio dobar učenik, a odabir nogometaša kao profesije je riskantan jer su uvijek moguće neke ozljede zbog kojih bi karijera mogla propasti”.

Trening reprezentativaca

Ratko Martinović

Tko je rasturio kult reprezentacije?

Ovakav nogomet je nusprodukt ovakvog sustava - pogledajmo samo kako dišu repke u državama sa sličnim postulatima.