Motovun Film Festival

„Tuvalu“ je najglasnija projekcija Motovuna

Motovun Film Festival

Prvi put u Motovunu bit će prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr. Lee i Ivane Sky s bendom, a u stvaranju zvučne slike oslonit će se na pomoć publike.

Posebna atrakcija jubilarnog izdanja Motovun Film Festivala jest film Tuvalu njemačkog redatelja Veita Helmera. Riječ je o filmu kojim ulazimo u duboku povijest festivala. Naime, taj suvremeni nijemi film, posveta pionirima pokretnih slika, prikazan je u Motovunu 2000. godine U povodu 20. rođendana festivala, bit će ponovo na festivalskom platnu – ovoga puta u jedinstvenom izdanju.

Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević skladali su novu filmsku glazbu za Tuvalu. Izvest će ju uživo u pratnji četveročlanog benda. No u ovoj izvedbi koristit će se i neobični žičani i puhaći instrumenti, Mrletov izum, a dobrovoljci iz publike pozvani su da sviraju na njima, i to neovisno o sviračkom umijeću jer ono nije preduvjet za sudjelovanje. Također, publika će se na razne druge načine uključiti u ovaj izniman filmsko-glazbeni događaj.

Film Tuvalu otkačena je priča o chaplinovskom junaku Antonu koji radi kao čuvar na bazenu svoga oca. Istodobno se bori protiv bratova nauma da proda bazen i za naklonost lijepe Eve. Priča prepuna pustolovine, ljubavi i obrata poetikom podsjeća na heroje razdoblja nijemog filma uz stripovsku vizualizaciju. U izborima za najbolje suvremene nijeme filmove Tuvalu redovito dobiva zapaženo mjesto.

Projekt je razvijen u sklopu radionice Live Cinema Act, pod vodstvom Live Cinema UK, u kojoj su sudjelovali predstavnici Reykjavik Film Festivala, New Horizons Wroclaw i Motovun Film Festivala, a uz podršku EU programa Kreativna Europa.

Projekcija je na programu u petak, 28. srpnja, u ponoć.

Komentari na članak

Vezani članci

Urban & 4

Tvornica kulture

Urban & 4 pripremaju dva specijalna koncerta za kraj godine

– Kako će sve to na kraju izgledati i gdje nas sam koncert može odvesti, nemam blagog pojma. Vjerojatno nećemo znati dok se ne dogodi. – kaže Damir Urban.

Impulse festival 2017. izložba ploča

Festival glazbe i urbane klupske kulture

Završilo četvrto izdanje Impulse festivala u Rijeci

Program festivala je u šest dana posjetilo više od 1500 posjetitelj(ic)a.

john lennon, beatles, frontmen

Na današnji dan

Zanimljivosti o životu i smrti najpoznatijeg Beatlesa

John Lennon ostao je zapamćen kao jedan od najvećih glazbenika svih vremena, kao najpoznatiji član Beatlesa i jedan od najvećih pacifista na svijetu, a takva će slika trajati još dugo u svjetskoj pop-kulturi.

https://www.youtube.com/watch?v=LpSVy2IdmGE

Luka Basa

Đorđe Armani i Dolče Bregana

I ne bih kući, noćas nemam mana, na meni samo Gucci, Dolce&Gabbana, s revije iz Milana. Ispravak, nije iz Milana, već sa Šemsine porte.

Tijekom koncerta

CIRF je odabrao za vas:

Pjesme s kojima se možete poistovjetiti

Ukoliko svaka zemlja ima svoju himnu koja ju predstavlja u svijetu, utoliko je logičnije da i svako ljudsko biće ima svoju pjesmu koja ga predstavlja u vidu stavova, emocija, svjetonazora i ostalih stvari.