LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Profesori ostali zatečeni

POLICIJA U ŠKOLI Učenici osumnjičeni za drogiranje na nastavi, pronađeni i amfetamini

Glasine o drogiranju osumnjičenog trojca kružile su školom i naposljetku stigle do ravnateljice koja je brzo reagirala i kontaktirala policiju.

Glasine o drogiranju osumnjičenog trojca kružile su školom i naposljetku stigle do ravnateljice koja je brzo reagirala i kontaktirala policiju.


Trojac iz trećeg razreda srednje Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu osumnjičen je za konzumaciju droge za vrijeme nastave, piše Jutarnji.

Naime, u ponedjeljak ujutro, za vrijeme drugog školskog sata učenike je iznenada posjetila policija. Službenici su tražili da trojica učenika u dobi od 16-18 godina pođe s njima u drugu prostoriju gdje su ih prema navodima dočekali roditelji s odvjetnicima.
 

Dragovoljno su predali supstance 


Prema službenom izvješću za medije, varaždinska policija navela je sadržaj pronađen kod 18-godišnjaka. On je policijskim službenicima dragovoljno predao prozirnu PVC vrećicu s bijelom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon.
 

VEZANO: Drama u zagrebačkom SC-u: od ručne bombe u autu do 100 kilograma mesa manjka



Osim toga, u ponedjeljak, 11. prosinca službenici PU Varaždinske su na temelju naloga Općinskog suda u Varaždinu odradili pretragu stana i ostalih prostorija koje koristi 16-godišnjak, koji im je sam prije pretrage predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu sa sasušenom zelenom biljnom tvari nalik na marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj. 

Tog istog dana, službenici su također prema nalogu pretresli stan i druge prostorije koje koristi 17-godišnjak iz istog slučaja. On je također prije pretrage dobrovoljno predao PVC vrećicu s bijelom praškastom tvari nalik na amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Oduzete supstance i stvari prosljeđuju se na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, izvijestila je PU varaždinska.
 

VEZANO: Drama u Zagrebu: mladić u Klasičnu gimnaziju ušetao s mačetom, prijetio učeniku i profesorici


 

Djelatnici škole ostali u šoku


Ravnateljica škole Vesna Vrček, za Jutarnji je komentirala cijelu situaciju te napomenula da se boji da će ovaj slučaj staviti crnilo na školu koja je inače poznata po sportskim uspjesima, humanitarnima akcijama, nagradama i slično.
 

„Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na što smo promptno reagirali i o tome prošli tjedan, čim smo to čuli, obavijestili policiju, koja je u ponedjeljak i došla u školu te odradila službene radnje.“ – ispričala je ravnateljica i nadodala da je to otkriće bilo šok za sve zaposlene te da su postupali prema protokolu jer nemaju ovlasti za samostalno izvršavanje pretresa učenika.


S obzirom na to da je kod jednog od učenika pronađena digitalna vaga, sumnja se da nije bilo samo konzumacije, već i preprodaje supstanci.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA