LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ

Od subote besplatna žičara za građane Zagreba uz pojeftinjenje karata za ostale korisnike

Pojeftinjuju i vrlo popularne biciklističke karte, a od subote će u primjeni biti i novo radno vrijeme žičare.

Pojeftinjuju i vrlo popularne biciklističke karte, a od subote će u primjeni biti i novo radno vrijeme žičare.

Korištenje žičare Sljeme će od subote, 4. svibnja 2024. godine za Zagrepčanke i Zagrepčane biti besplatno. Istovremeno odlukom Grada Zagreba u primjeni će biti novi cjenik kojim će se osobama koje nemaju prebivalište ili boravište u gradu Zgrebu omogućiti povoljnije korištenje žičare.

Cijena jednosmjerne karte za odrasle osobe iznosit će 6 eura dok će cijena povratne karte biti 10 eura. Djeca mlađa od 15 godina, kao i osobe s invaliditetom, za jednosmjernu kartu plaćat će 2 eura, a za povratnu 3 eura. Također pojeftinjuju i vrlo popularne biciklističke karte. Cijena karte za prijevoz bicikla iznosit će 2,50 eura za sve korisnike bez obzira na mjesto prebivališta ili boravišta. Cijena dnevne biciklističke karte za stanovnike Zagreba bit će povoljnija i iznosit će 9 eura dok će ostali za ovu vrstu karte morati izdvojiti 24 eura. Godišnju biciklističku kartu Zagrepčani će plaćati 110 eura, a ostali korisnici 290 eura.

S obzirom da nam se bliži sve toplije vrijeme, od subote će u primjeni biti i novo radno vrijeme žičare. Radnim danom žičara će prevoziti putnike od 10 do 19 sati, a tijekom vikenda i praznicima od 9 do 19 sati. Zadnji polazak s Donje postaje bit će u 18.30 sati. Garaža i blagajne na Donjoj postaji bit će otvorene pola sata prije početka rada žičare.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnim stranicama ZET-a.

FOTO: PEXELS