LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko katoličko sveučilište

Medijski jak – kao superjunak! Inovativni program medijskog obrazovanja u osnovnim školama

Cilj je projekta pridonijeti jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina učenika razredne nastave kontinuiranim medijskim obrazovanjem.

Cilj je projekta pridonijeti jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina učenika razredne nastave kontinuiranim medijskim obrazovanjem.

Docent Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Odjela za komunikologiju dr. sc. Ivan Uldrijan predavanjima za učitelje i stručne suradnike sudjeluje u ostvarenju projekta Medijski jak – kao superjunak! koji se održava u nekoliko osnovnih škola u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Riječ je o inovativnom programu medijskog obrazovanja koji je započeo s provedbom u lipnju 2023., a u kojemu sudjeluju učenici drugih razreda osnovne škole tijekom tri godine trajanja projekta, odnosno od 2023. do 2026. godine.

Cilj je projekta pridonijeti jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina učenika razredne nastave kontinuiranim medijskim obrazovanjem tijekom kojeg se učenike izravno osnažuje za kritički usmjereno, proaktivno, sigurno i promišljeno kretanje u medijskom svijetu te ih se potiče na korištenje raznih pozitivnih aspekata medija. Docent Uldrijan održava predavanja za učitelje i stručne suradnike tijekom travnja i svibnja u osnovnim školama Katarine Zrinski u Krnjaku, Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, a 22. lipnja 2024. godine u Sisku te u školi Augusta Šenoe u Zagrebu.

Program podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te zaklada Hrvatska za djecu.
 

FOTO: PEXELS