LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Okupljalište mladih

Partijanje i ilegalna trgovina na Jarunu – evo kako vikendima izgleda zagrebačko jezero

Hrana, alkohol i prodaja na crno doveli su tulumarenje za vrijeme pandemije na popularnom zagrebačkom jezeru na novu razinu.

Hrana, alkohol i prodaja na crno doveli su tulumarenje za vrijeme pandemije na popularnom zagrebačkom jezeru na novu razinu.

Nije tajna da je Jarun već mjesecima svakog vikenda okupljalište mladih željnih tulumarenja, no sada se već razvio u pravi biznis. Ondje se, naime, sada na crno prodaje alkohol, ali i hrana i to po poprilično visokim cijenama, piše Jutarnji list.

Reporteri Jutarnjeg bili su na mjestu događanja i iz prve ruke provjerili kako izgleda tulumarenje na zagrebačkom jezeru. Gemišt koji su prodavali mladi koji su skupljali za more partijanere je koštao 10 kuna, no malo dalje cijene su bile poprilično veće. Tako je boca žestokog pića koštala 350 kuna, dvije litre bijelog vina s mineralnom 120 kuna, što prodavači smatraju opravdanim jer su cijene jednake kao u noćnim klubovima.

Piće se prodaje u prtljažnicima punima leda, bezalkoholna pića koštaju po 20 kuna, a porcija ćevapa s lepinjom i kečapom ili majonezom, primjerice, 30 kuna. Tu su i epruvete s alkoholom nepoznatog podrijetla koji su prodavale studentice koje su radile na crno, a isplata je išla na ruke, piše Jutarnji list.
– Ne znamo otkud su te rakije, vidjele smo danas ujutro oglas na Facebook grupi gdje se traže i nude studentski poslovi i javile se. Čule smo od prijateljica da cure na ovaj način uspiju zaraditi i po 400-500 kuna na noć. Našle smo se na parkingu u blizini s čovjekom koji nam je dao epruvete iz bunkera auta. Na svaku prodanu epruvetu dobit ćemo pet kuna provizije, na ruke, bez ikakvog ugovora naravno. – rekle su razočarane djevojke za Jutarnji jer su do tada zaradile samo 20 kuna.
Jarunom su šetali razni ljudi, čula se glazba različitih žanrova, a neki su se čak i pokušali rashladiti u jezeru. Policijska patrola svako malo napravi krug, no to ne sprječava studente i školarce da partijaju baš onako kako su partijali nekada u noćnim klubovima.
FOTO: PIXABAY