LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bespilotna letjelica na Savi

Ministar Banožić: Na letjelici pronađeni dijelovi aviobombe

Ministar Banožić rekao je da postoje određeni elementi koji bi mogli upućivati na to da je letjelica došla i s ruske i s ukrajinske strane te da će istraga još malo potrajati.

Ministar Banožić rekao je da postoje određeni elementi koji bi mogli upućivati na to da je letjelica došla i s ruske i s ukrajinske strane te da će istraga još malo potrajati.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je danas da su na besposadnoj letjelici koja je u četvrtak pala u Zagrebu pronađeni dijelovi aviobombe koja je korištena na avionima sovjetske proizvodnje. 

– Pronađena je takozvana crna kutija iz koje se očekuju određeni podaci o letu letjelice. Pronađeni su i tragovi eksploziva, ali i elementi koji upućuju na to da ova letjelica nije bila izvidničkog tipa. – rekao je ministar.

Svi iskopani dijelovi letjelice odvoze se na dublju analizu. Banožić je rekao da postoje određeni elementi koji bi mogli upućivati na to da je letjelica došla i s ruske i s ukrajinske strane te da će istraga još malo potrajati.

– Sad je najbitnije još jednom pokazati da je ovo područje sigurno. Ovdje nema eksplozivnih sredstava, bar u ovom momentu. Dečki iz MUP-a i Vojne policije još će detaljnije pregledati ovaj teren, da nije još nešto ostalo unutra, ali u pravilu ona je u glavnini izvađena van. – rekao je Banožić.

Ministar obrane izrazio je uvjerenje da će analizom podataka iz crne kutije i radarskih sustava moći utvrditi lokaciju odakle je letjelica došla. Rekao je i da je letjelica modificirana te da su se modifikacije očito dogodile u posljednje vrijeme.

Više informacija možemo očekivati nakon analize letjelice te nakon sastanaka s predstavnicima NATO-a i država kroz koje je prošla letjelica.

FOTO: STUDENTSKI.HR