Savjeti s društvenih mreža

Mnogi pričaju o Instagram-profilu Pitaj doktora; doznali smo tko stoji iza njega i možemo li mu vjerovati

Pitaj doktora

Otkrivamo vam stoje li pravi doktori iza Instagram-profila Pitaj doktora, o kojem mnogi pričaju. Doznajemo i može li se vjerovati onome što pišu.

Na Instagramu je nedavno osvanuo novi profil pod imenom Pitaj doktora te vrlo brzo privukao pažnju javnosti. Profil trenutno broji oko 6000 pratitelja te 16 objava. Objave čine slike s pitanjima vezanima za zdravstvene probleme čovjeka, a odgovore na ta pitanja možete pronaći u njihovu opisu.

Pitaj doktora; FOTO: Screenshot Instagram

Budući da nije bilo poznato tko zapravo stoji iza toga profila, odlučili smo doznati. Na pitanje vodi li taj profil stručno medicinsko osoblje, studenti medicine ili netko treći, osobe s druge strane ekrana rekle su nam:

— Profil vode 4 doktora medicine: specijalizant neurologije, interne medicine te oftalmologije i optometrije. Ukoliko dobijemo neko pitanje na koje ne možemo odgovoriti, pokušamo se konzultirati sa specijalistima drugih grana medicine.

Zanimalo nas je koja je zapravo ideja za stvaranje ovakve neviđene vrste profila, evo što kažu:

— Profil je napravljen s ciljem približavanja zdravstvenih problema i rješenja svim ljudima, a Instagram je najbolji medij za to. Također, iniciran je idejom da se na internetu, mjestu koje vrvi netočnim podacima, stvori oaza u kojoj će pojedinci moći dobiti konkretne odgovore temeljene na medicinskim istraživanjima.

U opisu profila stoji kako konzultacija s njima ne isključuje odlazak liječniku obiteljske medicine, pa nam objašnjavaju:

— Medicina vrednuje holistički pristup pacijentu i ne može dati konkretne odgovore bez detaljnoga pregleda pojedinaca i dobro uzete anamneze.

Komentari na članak

Vezani članci

Učenje

Korisne metode za povećanje produktivnosti

Učite brže i djelotvornije

Brže i lakše učenje ne svodi se samo na dobru raspodjelu vremena koje imate na raspolaganju, nego i na metode koje koristite i koje su se pokazale učinkovitima.

Televizija

Pokreni se i digni s kauča

Od cjelonoćnog bdijenja pred ekranom do minimalnog gledanja TV-a

Strastveno pratiš omiljenu seriju od jutra do sutra? Kauč ti služi kao multifunkcionalno sredstvo za spavanje i jedenje? Vrijeme je da se dovedeš u red uz pomoć ovih jednostavnih savjeta.

Djevojka zimi

Zdravlje u zimskim mjesecima

Za zaštitu od prehlade umjesto kuhanog vina i čaja, pijte vodu

U samo nekoliko koraka i na najnižim se temperaturama možete brzo ugrijati.

Post Erasmus

Back To Reality

VIDEO: Preživite povratak s Erasmusa na najbezbolniji način!

Najbolji semestar ikad! U stranom si gradu i, zajedno s još nekolicinom tebi predragih ljudi iz svakog kutka svijeta, vodiš novi samostalni život ... Imaš novu malu obitelj s Erasmusa. Baš kad pomisliš da će taj „najbolji-semestar-ikad“ zauvijek trajati, probudiš se i zadnji je dan Erasmusa.

Alkohol, zabava

Piti ili ne piti?

10 razloga zbog kojih biste trebali prestati piti alkohol

Mladi u vrlo ranoj dobi počinju konzumirati alkoholna pića zbog njihove primamljivosti. Brojni su razlozi zašto bismo to trebali sprječavati, a mi vam navodimo deset o kojima vjerojatno nikada niste razmišljali.