Festival studentske kreativnosti

Zabava, kreativnost i obrazovanje u ruhu tehnologije na StudentCuts-u

StudentCuts 1

Festival studentske kreativnosti – StudentCuts održat će se 13. i 14. svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Uz standardne umjetničke formate, organizatori pripremaju pregršt aktivnosti.

Održana je konferencija za predstavnike studentskih medija i udruga kroz neformalno druženje u Toster baru, Petrinjska 7. Predstavljen je treći po redu StudentCuts, festival studentske kreativnosti. Kroz interaktivnu prezentaciju samih studenata – organizatora, prisutni su mogli saznati informacije o bogatom programu festivala koji će se održavati 13. i 14. svibnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Tom prilikom studenti su govorili o svojim iskustvima prethodnih godina održavanja festivala i očekivanjima za naredne godine Nastao kao internacionalni filmski festival u suradnji sa Sveučilištem u Mariboru, festival je u nekoliko godina izrastao u platformu za prikaz studentskih radova i poticanje kreativnosti uz "druženje i zabavu te nezaobilaznu razmjenu iskustava i obrazovanje“, kako je istaknuto tijekom prezentacije.

 

Foto: TVZ

 

A kako nezaobilazni razvoj tehnologije ulazi u sve segmente društva i svakodnevnog života, ovogodišnje izdanje festivala bit će i tehnološki bogato. Uz standardne umjetničke formate poput fotografije i filma, u središtu festivala naći će se i multimedijska predstava pod naslovom Reproduction of visual and infrared spectrum autora Ivana Rajkovića koja će svečano otvoriti Festival. U predstavi se, uz korištenje Infrared tehnologije, na inovativan način komunicira s gledateljem čime se otvaraju nove mogućnosti dizajna komunikacije.

Dvodnevne festivalske aktivnosti upotpunit će i brojna popratna događanja. Uz već standardne koncerte i tribine, posjetitelji će moći iskusiti virtualnu stvarnost u VR kutku te odmjeriti snage, kako u virtualnim tako i u realnim turnirima gameinga i stolnog nogometa, radionicama fotografija i izrade vinesa.

Osim Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, festival su prepoznali i podržavaju mnogi partneri i prijatelji koji na taj način podupiru studente u ovoj inspirativnoj incijativi. Više informacija možete potražiti na stranicama festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

San ivanjske noći

Događanja na tvrđavi Lovrjenac

Dašak Bollywooda stiže s Midsummer Scene festivalom

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, na tvrđavi Lovrjenac zaigrat će "San Ivanjske noći". Sheetal Kapoor je osmislila posebne boolywoodske plesne elemente za ovu komediju začaranih zabuna.

Koncert

Trinaesto izdanje popularnog festivala na otvorenom

Najzvučnija imena ovogodišnjeg „INmusica“

Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains i Portugal. The Man među najvećim su glazbenicima današnjice koje će hrvatska publika moći čuti na trinaestom izdanju „INmusic festivala“.

Na Szigetu možete skupljati žigove i osvojiti zelenu kartu

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Razvikani Aviici, odlični AWOLNATION, The Subways i energični Kasabian za peti dan Szigeta

AWOLNATION je zanimljiv uživo — dok u isti tren ima veoma ugodan i melodiozan glas, u drugu ruku će iznenaditi sve prisutne growlanjem i vikanjem, što nitko ne bi očekivao od čovjeka takva glasa i stasa.

Hoomstock

Festival u Humu na Sutli

Elita regionalnog rocka apsolutno oduševila više od 3000 posjetitelja Hoomstocka

Hoomstock je u svojim začecima bio humanitarni rock festival pa je tako i danas okosnica programa rock glazba. Dobre zabave ni ovog puta nije nedostajalo.

flogging molly

#12 INmusic

Flogging Molly pridružuje se nadolazećem izdanju INmusic festivala

Miljenici hrvatske publike, energični, neponovljivi, irsko-američki velikani keltskog punka – Flogging Molly, zasvirat će na Main Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala!