LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Četiri kategorije stipendija

Sveučilište u Zagrebu odabralo 589 stipendista

Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju iz dva izvora financiranja.

Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju iz dva izvora financiranja.

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 14. travnja 2015. donio Odluku o dodjeli stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2014./2015.

Senat je Odluku donio na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu.

Na temelju odluke Senata, Sveučilište u Zagrebu ove će akademske godine dodijeliti ukupno 589 stipendija. Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju iz dva izvora financiranja: stipendijama iz Fonda Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje darovitih studenata i stipendijama iz javnih proračunskih sredstava.

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu dodijelit će se u ukupno četiri kategorije:

– 480 stipendija za izvrsnost
– 50 stipendija za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM)
– 53 stipendije za studente podzastupljenih skupina (od čega 25 stipendija za studente s invaliditetom i poteškoćama u učenju, 19 stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi i 9 stipendija za studente samohrane roditelje)
– 6 stipendija za uspješne studente sportaše.

Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o dodjeli stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2014./2015.

Ove će se akademske godine dodijeliti dvije vrste stipendija, i to stipendije iz Fonda Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje darovitih studenata i stipendije iz javnih proračunskih sredstava u A, B, C i D kategoriji.

Svečana podjela stipendija bit će u srijedu, 29. travnja 2015., u 19:30 u Francuskomu paviljonu Studentskoga centra u Zagrebu.

Dobitnici stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategorijama A, B, C i D za akademsku godinu 2014./2015.

 

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR