Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

SPiRi

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Otvorene su prijave za 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi 2019. Održat će se na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. travnja 2019. godine

Ovaj se studentski kongres na spomenutom fakultetu održava svake dvije godine Prethodna tri, održana 2013, 2015. i 2017. godine, pobudila su interes i okupila tristotinjak aktivnih i pasivnih sudionika, pozvanih predavača, organizatora i volontera. Ta su izdanja ujedinila studente psihologije, psihologe te stručnjake i studente srodnih struka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Glavni su ciljevi događaja promicanje znanstvenoistraživačkih radova studenata iz regije, međusobno umrežavanje studenata psihologije, stjecanje uvida u specifična područja psihologije te poticanje rasprave o aktualnim temama u psihologiji. Ovogodišnja tema Cyberpsihologija i tehnološki napredak obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

SPiRi je projekt Psiriusa. Riječ je o neprofitnoj udruzi studenata psihologije koji studiraju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Svojim aktivnostima njeni članovi nastoje produbiti suradnju studenata psihologije i psihologa Hrvatske i svijeta, unaprijediti prilike za profesionalni razvoj, kao i uvjete studiranja te primijeniti znanja iz psihologije u pomaganju, edukaciji i podizanju svijesti šire zajednice.

Aktivni sudionici mogu prijaviti rad iz područja cyberpsihologije, rad koji se tiče različitih tehnologija, korištenja novijih metoda istraživanja, obrade podataka i slično; može biti znanstvenoistraživački ili pregledni, u formi izlaganja ili poster-prezentacije. Prijave se vrše na poveznici.  

Komentari na članak

Vezani članci

CROSS 14; izvor: https://www.facebook.com/croatianstudentsummit/photos/a.878363305543383.1073741827.878361135543600/1668817119831327/?type=1&theater

Croatian Student Summit

Studentski zbor Medicinskog fakulteta još jednom organizira prestižni CROSS, prijave u tijeku

Sve zainteresirane za biomedicinske znanosti moglo bi zanimati novo izdanje jednog od vodećih kongresa u ovom dijelu Europe. U tijeku su prijave za pasivno i aktivno sudjelovanje s poster prezentacijom, čiji se sažetak treba poslati do 4. ožujka.

3. kongres savjeta mladih

Kongres u Zagrebu

Koordinacija savjeta mladih: 70% mladih želi otići iz RH zbog korupcije, klijentelizma i nepotizma

Pred predstavnicima 30 savjeta mladih predstavljeni su rezultati istraživanja koji pokazuju da 70% mladih razmišlja o napuštanju Hrvatske. Kao glavne razloge navode korupciju, klijentelizam, nepotizam, nepovjerenje u institucije i u razvoj društva, manjak perspektive i niske plaće.

ljubav

„Dani dobrih veza”

CINAZ i studenti psihologije pripremaju školarce za ulazak u ljubavne veze

Studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc. dr. Marine Nekić provode 20 radionica s osnovnoškolcima i srednjoškolcima kojima ih pripremaju na ulazak u ljubavne veze.

Sveučilište u Rijeci

Međunarodna suradnja

Makedonci dodijelili „Blagodarnicu" Sveučilištu u Rijeci

„Kruna suradnje" riječkog i skopskog sveučilišta jest Lektorat za makedonski jezik kojem je stoga posebno upućena Zahvalnica, odnosno „Blagodarnica."

https://pixabay.com/en/read-book-reading-literature-books-369040/

Predvidljivo iracionalni

Iz psihološke perspektive: Zašto volimo citate, životne trenere i život na društvenim mrežama?

Povodljivost za drugima ponekad je vrlo privlačna, pogotovo kada su u pitanju životni treneri, inspirativni citati ili dijeljenje privatnog života na društvenim mrežama. Donosimo psihološku stranu povođenja za drugima i razloge zašto to radimo.