Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

SPiRi

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Otvorene su prijave za 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi 2019. Održat će se na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. travnja 2019. godine

Ovaj se studentski kongres na spomenutom fakultetu održava svake dvije godine Prethodna tri, održana 2013, 2015. i 2017. godine, pobudila su interes i okupila tristotinjak aktivnih i pasivnih sudionika, pozvanih predavača, organizatora i volontera. Ta su izdanja ujedinila studente psihologije, psihologe te stručnjake i studente srodnih struka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Glavni su ciljevi događaja promicanje znanstvenoistraživačkih radova studenata iz regije, međusobno umrežavanje studenata psihologije, stjecanje uvida u specifična područja psihologije te poticanje rasprave o aktualnim temama u psihologiji. Ovogodišnja tema Cyberpsihologija i tehnološki napredak obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

SPiRi je projekt Psiriusa. Riječ je o neprofitnoj udruzi studenata psihologije koji studiraju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Svojim aktivnostima njeni članovi nastoje produbiti suradnju studenata psihologije i psihologa Hrvatske i svijeta, unaprijediti prilike za profesionalni razvoj, kao i uvjete studiranja te primijeniti znanja iz psihologije u pomaganju, edukaciji i podizanju svijesti šire zajednice.

Aktivni sudionici mogu prijaviti rad iz područja cyberpsihologije, rad koji se tiče različitih tehnologija, korištenja novijih metoda istraživanja, obrade podataka i slično; može biti znanstvenoistraživački ili pregledni, u formi izlaganja ili poster-prezentacije. Prijave se vrše na poveznici.  

Komentari na članak

Vezani članci

Psihozij

Skup studenata psihologije

Psihozij 2014.: skup studenata psihologije FFZG-a

Psihozij, skup studenata psihologije, ove se godine održava četvrti put po redu. Vrijeme i mjesto radnje je 16. do 18. svibnja 2014. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Sucking at something

Iva Gljiva

Trošite li vrijeme uzaludno ili ste pi**e?

Kao ljudska bića imamo čudesnu moć volje i možemo postići toliko toga. Ali ne danas jer danas ću se malo odmoriti i spavati cijelo popodne, ne ni sutra jer sutra bi trebala pogledati onu seriju, a preksutra idemo van pa se moram odmoriti prije nego što se ubijem u alkoholu.

Geek Dan

Otvorena vrata

Visoka škola za primijenjeno računarstvo organizira GEEK-dan

Na šestom po redu Geek-danu posjetitelji će imati priliku saznati kako izraditi 3d animacije ili izraditi svjetski poznatu igricu.

Kongres studenata prava

Projekt udruge ELSA Split

Studenti prava rezimirali rad Haškog tribunala

Splitski rektor, dekan Pravnog fakulteta, Davor Derenčinović, Ivo Josipović – tek su neki od gostiju uspješno održanog Kongresa udruge ELSA Split.

Wemy App

Nova modna aplikacija

VIDEO: Izaberite najbolji „outfit“ uz aplikaciju Wemy

Wemy je nova, zabavna i praktična aplikacija za dijeljenje stilskih ideja i dvojbi s ljubiteljima mode iz cijeloga svijeta.