Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

SPiRi

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Otvorene su prijave za 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi 2019. Održat će se na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. travnja 2019. godine

Ovaj se studentski kongres na spomenutom fakultetu održava svake dvije godine Prethodna tri, održana 2013, 2015. i 2017. godine, pobudila su interes i okupila tristotinjak aktivnih i pasivnih sudionika, pozvanih predavača, organizatora i volontera. Ta su izdanja ujedinila studente psihologije, psihologe te stručnjake i studente srodnih struka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Glavni su ciljevi događaja promicanje znanstvenoistraživačkih radova studenata iz regije, međusobno umrežavanje studenata psihologije, stjecanje uvida u specifična područja psihologije te poticanje rasprave o aktualnim temama u psihologiji. Ovogodišnja tema Cyberpsihologija i tehnološki napredak obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

SPiRi je projekt Psiriusa. Riječ je o neprofitnoj udruzi studenata psihologije koji studiraju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Svojim aktivnostima njeni članovi nastoje produbiti suradnju studenata psihologije i psihologa Hrvatske i svijeta, unaprijediti prilike za profesionalni razvoj, kao i uvjete studiranja te primijeniti znanja iz psihologije u pomaganju, edukaciji i podizanju svijesti šire zajednice.

Aktivni sudionici mogu prijaviti rad iz područja cyberpsihologije, rad koji se tiče različitih tehnologija, korištenja novijih metoda istraživanja, obrade podataka i slično; može biti znanstvenoistraživački ili pregledni, u formi izlaganja ili poster-prezentacije. Prijave se vrše na poveznici.  

Komentari na članak

Vezani članci

Ranjenici u Prvom svjetskom ratu

Riječki studenti organiziraju međunarodni simpozij

Jadranski susreti 2014.

Jadranski susreti 2014. međunarodni je znanstveni skup u organizaciji riječke Udruge studenata povijesti Malleus, koji će se provesti u razdoblju od 10. do 13 travnja.

ERF

Centar za rehabilitaciju otvara vrata znatiželjnima

Bogat program povodom 54 godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

Od 15. do 17. travnja održat će se 2. Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, dok Udruga studenata socijalne pedagogije - PUPOVCI i ove godine organizira tulum u KSET-u na koji su svi pozvani.

Četvrti PsihoFest

Četvrti festival popularne psihologije

Cjelodnevnim zabavno-poučnim sadržajima PsihoFest prikazao karakter ljudi kroz smijeh

Četvrti PsihoFest Odsjeka za psihologiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta održao se u nedjelju, 9. travnja 2017. te je brojem zainteresiranih posjetitelja pokazao da znanost itekako može biti zabavna.

Hitna medicina

Znanstveno-stručni program u Rijeci

3. „Kongres hitne medicine” okuplja studente i mlade liječnike s ciljem razmjene ideja i znanja

Pod organizacijskom palicom vrijednih studenata medicine edukacijski i stručni sadržaji događanja pružaju izvrsnu mogućnost povezivanja studenata i novopečenih liječnika koji žele iskoristiti priliku za usavršavanje vlastitih znanja o svim aspektima hitne medicine kao dinamične i izazovne struke koju će potencijalno prepoznati kao životni poziv.

Kongres studenata prava

Projekt udruge ELSA Split

Studenti prava rezimirali rad Haškog tribunala

Splitski rektor, dekan Pravnog fakulteta, Davor Derenčinović, Ivo Josipović – tek su neki od gostiju uspješno održanog Kongresa udruge ELSA Split.